KAJAK-Kenu

2020.07.22. 11:10

Az esélyesek diadalmaskodtak a Holt-Tiszán

Újabb edzésversenyt rendeztek kedden a szolnoki Holt-Tiszán, ahol a legjobb honi kajakosok és kenusok tették vízre hajóikat.

Varga Csaba

Zupkó Vanda egyesben új hajóval fog versenyezni

Forrás: Facebook.com

Fotó: Czeglédi Gábor

Az előzményekről annyit, hogy a tesztversenysorozat első állomása előtt azt mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány:

– A cél, hogy minél több párost próbáljunk ki versenykörülmények között. Komolyabb tétje nincs ennek a sorozatnak, de ha lesznek olyan versenyzők, akik több futamon is kimagasló eredményt érnek el, akkor ők már idén megszerezhetik a lehetőséget arra, hogy a jövő tavaszi pótkvalifikációs viadalon elinduljanak az adott számban.

A kedd délelőtti első futamban simán nyert a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence alkotta duó K–2 1000 méteren.

Zupkó Vanda egyesben új hajóval fog versenyezni
Fotó: Czeglédi Gábor / Facebook.com

– Először is örülök, hogy ilyen kiválóan szerepelt a csapatunk – mondta a szövetség honlapján Dombvári Bence. – A második futamban befutó első két párosban három honvédos versenyző ült, ami jó visszajelzés a csoportunknak. A párost nagyon jónak éreztem az elmúlt hetekben Noé Zsomborral és Kammerer Zoltánnal is, nekem érzésre Zolival a jobb az utazóm, de talán Zsombival vagyunk robbanékonyabbak.

A második futamban ők ebben az összeállításban nem álltak rajthoz, akkor a Koleszár Mátyás, Erdőssy Csaba egység volt a leggyorsabb.

Férfikenu párosban immár mind a hat idei futamot megnyerte Adolf Balázs Fejes Dániellel. A felnőtteknél nem volt szolnoki induló, az ifik között viszont ismét kitett magáért Zupkó Vanda. A Tisza-partiak korosztályos világbajnoka ezúttal is Szellák Szabinával (KSI) alkotott egy párt. Az 500 méteres távon az első két futamban a második helyen végeztek, a harmadikat viszont megnyerték.

– Az első két etapot csak hajszállal veszítettük el, a harmadikban viszont elsőként érkeztünk a célba – mondta Vanda. – Nem is fizikálisan, hanem inkább fejben fáradtunk el a végére, de örülünk a sikernek. Készülünk tovább az augusztusi országos bajnokságra, amelynek ugyancsak a Holt-Tisza lesz a helyszíne.

Mindezt megelőzően a jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajak négyesek mellett női C–1 200, valamint férfi K–1 és C–1 1000 méteren rendeznek futamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában