kézilabda

2020.07.14. 10:00

Továbbra is hat együttes szerepel a harmadik vonalban

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) közzétette a harmadosztály csoportbeosztásait, így kiderült, hová kerülnek csapataink.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Továbbra is hat megyebeli – öt férfi- és egy női – együttesünk szerepel majd az NB II.-ben – az első két vonalban ismét nem lesz megyei gárda.

Egy változás történt az előző szezonhoz képest, a Túrkeve az Északkeleti csoportból átkerült a Délkeletibe a Kunszentmárton, a Mezőtúr és a Törökszentmiklós mellé, „egyedül hagyva” ezzel a Szolnokot. Egyedüli hölgycsapatunk az NB-s osztályokban ismét a Mezőtúr lesz, amely maradt a Délkeleti csoportban.

A részletes sorsolás még nem készült el, de annyi már a versenykiírásból kiderül, hogy az NB II. küzdelmei a szeptember 12–13-i hétvégén rajtolnak el, míg a hölgyeknél az őszi szezon december 6-án, a férfiaknál pedig 13-án ér véget. Majd a tavaszi első fordulót a február 13–14-i hétvégén rendezik meg, a bajnokság pedig május 23-án zárul, az NB I/B-be jutásért június 5–6-án mérkőznek meg a csapatok az osztályozón.

A Magyar Kupában csupán a két mezőtúri együttes lesz érdekelt, a férfiak szeptember 16-án csapnak majd össze a Békéssel hazai pályán, míg a hölgyek egy héttel később a Kecskemétet fogadják az első fordulóban.

Csapataink csoportjai

Férfi NB II., Délkelet: Békéscsaba DKSE, Békéscsabai BDSK, Csongrád, Fiatal Kézilabdások SE, Kiskunmajsa, Kondoros, Köröstarcsa, Kunszentmárton, Makó, Mezőtúr, Törökszentmiklós, Túrkeve.

Férfi NB II., Északkelet: Berettyó, Bőcs, Fehérgyarmat, Füzesabony, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Kazincbarcika, Kisvárda, Nádudvar, Nyírbátor, Szolnok, Tiszavasvári.

Női NB II., Délkelet: Bácsalmás, Békéscsaba U22, Csorvás, Fiatal Kézilabdások SE, Gyomaendrőd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kézilabda Szeged SE, Kecskemét U22, Mezőtúr, Szarvas, Szeghalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában