LABDARÚGÁS

2020.08.08. 07:32

Mindhárom csapatunk jó esélyekkel lép a pályára

Vasárnap újabb fordulót rendeznek a másod- és harmadosztályban, a Szolnoki MÁV majd 19 órától fogadja a Budaörsöt, míg a Jászberényhez a Sajóbábony látogat, a Tiszafüred pedig Putnokra utazik. Ez utóbbi két mérkőzést délután fél hattól rendezik.

Varga Balázs

Barzsó Attila (sárga felsőben) és csapata, a Tiszafüred ezúttal idegenben lép pályára

Fotó: Pesti József

Szolnoki MÁV

Az NB II. már a harmadik fordulónál tart, és a szolnoki csapat egyelőre még veretlen a bajnokságban, hiszen előbb 1–0-ra legyőzte a Szentlőrincet, majd 1–1-et játszott Szombathelyen, így a kék-fehérek négy ponttal a hatodik helyen állnak. Vasárnap pedig ismét hazai pályán lép a zöld gyepre a MÁV FC, amikor a tizedik Budaörs érkezik a Tiszaligetbe, amely eddig egy vereséget és egy győzelmet könyvelhetett el, miután a Loki vendégeként 1–0-ra kikapott, majd ideiglenes otthonában, Tatabányán 3–2-re megverte a Siófokot.

Jelenleg nehéz megmondani, hogy a BSC milyen játékerőt képvisel, mert bár hősiesen védekezve majdnem elhozott egy pontot Debrecenből, az első körben ötöt kapó Siófokot viszont úgy győzte le nagy nehezen, hogy hatvan percet emberelőnyben futballozott. Az viszont kijelenthető, hogy nincs egyértelmű esélyese a vasárnapi mérkőzésnek, de a három pont megszerzése nem lehetetlen feladat. Legutóbb egyébként tavaly ősszel találkozott egymással a két csapat, akkor 2–0-ra nyert a Szolnok a Tiszaligetben – az utolsó húsz percben eldöntve a találkozó sorsát.

– Minden meccs más, és most is úgy érzem, hogy ez nem olyan mérkőzés lesz, mint a Szentlőrinc vagy a Haladás elleni – kezdte Csábi József vezetőedző. – A Budaörs és edzője, Bognár Gyuri felvállalja a bátor futballt, és ezt be is bizonyították az elmúlt években, hiszen 2019-ben a dobogóról épp csak lecsúszva ötödiket lettek. Jó csapatnak tartom őket, ám azért képesek a hullámzó teljesítményre, így nem is lehet most esélyesről beszélni. Vannak kérdőjelek, hogy kik állnak majd rendelkezésünkre vasárnap, Csirmaz István, Rokszin Ádám és Vólent Roland játéka is kérdéses. Remélhetőleg a jó rajt erőt ad, és sok néző előtt érünk el kiváló eredményt a Budaörs ellen.

Jászberény

Vasárnap a JFC is bemutatkozik saját közönsége előtt az idei szezonban, ráadásul a mérkőzésre ingyenes lesz a belépés. A tiszaújvárosi 1–1-es döntetlennel elégedettek lehettek Berényben, ám a második fordulóban, a Sajóbábony ellen már inkább a győzelem lehet az elvárás. A Borsod megyei gárda újonc a 2020–21-es évadban – az előző idény végén a Cigándot megelőzve kvalifikálta magát az NB III.-ba –, azonban a rajton máris sikerrel kezdett, mivel némi meglepetésre simán, 3–0-ra megverte a Gyöngyöst. Ez alapján tehát egyáltalán nem lehet lebecsülni a sajóbábonyi csapatot.

Ami a Jászberényt illeti, László Krisztiánra nem számíthat Német Gyula edző, ám mindenki más egészséges. Várhatóan a csapat még a múlt heti mérkőzéshez képest is összeszokottabb lesz, hiszen voltak olyan játékosok, akik nem sokkal a rajt előtt csatlakoztak a kerethez. Előzetesen a JFC számít az összecsapás esélyesének, de minden bizonnyal azért alaposan meg kell majd dolgozni a bajnoki pontokért.

Barzsó Attila (sárga felsőben) és csapata, a Tiszafüred ezúttal idegenben lép pályára
Fotó: Pesti József

Tiszafüred

A TVSE győzelemmel kezdett múlt héten, miután 3–2-re legyőzte a Sényőt, így nem véletlenül volt nagy a boldogság a csapat háza táján. Vasárnap azonban már idegenben kell bizonyítani, hiszen a fürediek a Putnok vendégei lesznek. A Borsod megyei csapatról több pletykát is lehetett hallani az elmúlt időszakban, hogy elfogyott a pénz és alaposan meggyengült a keret. Ehhez képest elég jó eredményt értek el az első körben, amikor az előzetesen igen erősnek titulált Balassagyarmat otthonában gól nélküli döntetlent játszottak.

Aztán meglátjuk, a Tiszafüred mire megy ellenük, hogyan sikerül feltörni a védelmüket. A Sényő ellen úgy tűnt, ezzel nincs probléma, viszont közben a Fürednek a saját védelmére is oda kell figyelnie, ami a bal oldalon nem működött tökéletesen a rajton. Mindent összevetve azonban a pontszerzés semmiképp sem ördögtől való gondolat, sőt, a kezdeti lelkesedéssel és lendülettel a győzelem is könnyen benne lehet a pakliban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában