Kajak-Kenu

2020.08.26. 08:09

Remekeltek a Tiszafüred fiataljai az országos bajnokságon

Három napon át tartanak a szolnoki Holt-Tiszán a kajakosok és kenusok országos bajnokságának küzdelmei.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Visszatérve a hétfői nyitónapra, amikor az 1000 méteres számokat rendezték meg: a hölgykajakosok páros számában a világbajnoki címvédő Csipes Tamara, Medveczky Erika kettős diadalmaskodott, míg a második helyen a szolnoki Bodonyi Dóra, Csikós Zsóka duó végzett. A négyesek versenyében kellemes meglepetésre a City-Gas Tiszafüred SE fiataljai Csengeri Evelin, Párdi Viktória, Fülöp Fanni, Pető Adél összeállításban végeztek a második helyen.

Kedden az 500 méteres döntők következtek. A hölgyek megméretésén ki más, mint az olimpiai bajnok Csipes Tamara nyert, a szolnokiak közül Csikós Zsóka a hetedik, míg Katrinecz Rita a kilencedik helyen zárt. Az utóbbi két kajakos fővárosi társaikkal, Sólyom Dórával és Simon Rebekával négyes hajóban ezüstérmet, míg a szintén szolnoki Zupkó Vanda ugyancsak fővárosi lányokkal bronzérmet szerzett.

A férfikajakosok páros számában Tamási Zsombor és társa, Fodor Bence (KSI) a harmadik helyen végzett. A parakajakosok KL3-as mezőnyében pedig a tiszafüredi Kiss Erik magyar bajnoki címet szerzett.

Az országos bajnokság szerdán 8.25-től a 200 méteres előfutamokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában