Galériával / Asztali futball

2020.09.13. 10:00

A csocsó szerelmesei versenyeztek Szolnokon

Hatodik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Jubileum Bowling És Élménycenter befogadásában a Magyar Csocsó Bajnokság 1. fordulóját. A sport szerelmesei közül csaknem százan jelentkeztek a neves megmérettetésre.

Kiss János

Fotó: Kiss János

Az ország szinte minden pontjáról érkeztek versenyzők. Voltak közöttük többszörös világbajnokok, félprofik és kezdők is. A bajnokság pénteken kezdődött és vasárnap este fejeződött be.

Nyitrai Róbert szövetségi képviselő elmondta, hogy 2000 óta van jelen a Magyar Csocsó Szövetség. Egy évben három fordulót tartanak, ebből egyet Szolnokon. Jándi Tibor többszörös világbajnok és Horváth Gergely szervezésében, a szövetség égisze alatt zajlik a háromnapos verseny, amelyet magyar bajnoki fordulóként bonyolítottak le.

Városunk olyan sportolóval büszkélkedhet, mint Koncz Petra többszörös Európa bajnok és ötszörös csocsóvilágbajnok versenyző. Petra 1997-ben kezdett el csocsózni Szolnokon, húsz éves tanári, edzői és versenytapasztalattal rendelkezik. Feltett szándéka, hogy létrehozzon Szolnokon egy fiatalokból álló új, szabadidős közösséget, amely elhatárol a virtuális élettől, fejleszt nemcsak fizikailag és ügyességileg, hanem szellemileg is. Ez egyben kiváló szórakoztató tevékenység is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában