Galériával

2020.09.21. 14:00

Több mint negyed tonnányi vasat emeltek a versenyzők Földváron

Feszültek az izmok, dagadtak az erek hétvégén Tiszaföldvár új főterén. A HSMA Erős Emberek Herkules Ligájának döntőjét rendezték meg szombaton a tiszazugi városban. Ketten bicepszsérülés miatt visszaléptek, így tízen mérhették össze erejüket.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Kiss János

Kőgolyó-emelés, lengősúly-cipelés, bödönpakolás. A sportemberek hat versenyszámban álltak rajtvonalhoz a HSMA Erős Emberek Herkules Ligájának döntőjén.

– A járványhelyzet miatt idén nem volt olyan erős és dinamikus a szezon mint szokott, július augusztusban tartottunk versenyeket. Tiszaföldvár a harmadik állomása a versenysorozatnak, a megszerzett helyezésekért járó pontok alapján alakul ki a végeredmény. Kvalifikációs kupa révén a tét nem kevesebb, mint bejutni a május 1-i, győri országos megméretésre – tudatta hírportálunkkal Darázs Ádám, szervező.

A hat versenyszám során tonnányi súlyt mozgattak meg a sportolók. A súlyos bödönöket nyolc méterre kellett elcipelni, a norvég felhúzás során a versenyzőknek kétszázharminc kilótól háromszázig folyamatosan pakolták a súlyokat. A huszonöt kilós Thor kalapácsát minél tovább vízszintesen tartották a megméretés során. Volt kőgolyó-emelés és lengősúly-cipelés is. Bizonyos versenyszámokban a gyorsaság, máskor a kitartás vagy az erő segítette elérni a legjobb eredményt.

 

A kihívásokat a tiszaföldvári Czampel László is sikerrel teljesítette, a versenyen második helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában