Kosárlabda

2020.10.28. 10:09

Pongó Máté nem kér többet a karanténból

Egyelőre épphogy csak csordogál a férfikosárlab­da-baj­nok­ság, heti két-három meccset rendeznek mostanság. Az Olajbányász csapata is ka­ran­tén­időszakát tölti, Pongó Máté szerint lassan telnek a napok játék és edzés nélkül.

Varga Csaba

Pongó Máté (labdával) nagyon várja már a folytatást

Fotó: Csabai István

Mint tudjuk, az október 10-én, Pakson lejátszott összecsapást követően pozitív koronavírustesztet adott az Olajbányász két játékosa. Mint azt Csősz Tamás, az Olajbányász ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta, az eredmény után valamennyi játékoson és stábtagon elvégezték a PCR-tesztet a szakemberek.

Ez további tíz kosaras esetében ugyancsak pozitív eredményt hozott, így a teljes keret tíznapos hatósági karanténba kényszerült. Jó hír, hogy a karantént már feloldották, ami azt jelenti, hogy a csapat játékosai és edzői egyaránt szabadon mozoghatnak. A kosarasok közül Pongó Mátét szólaltattuk meg.

– Tulajdonképpen egy-két nap volt, amikor fájt a fejem, nem éreztem jól magam – emlékezett vissza az elmúlt két hétre a játékos. – Szerencsére nagyobb baj nem történt, és mint tudom, társaimmal sem, és lassan helyre áll majd a rend. De hogy pontosan mikor, azt még mi sem tudjuk, ugyanis ma újabb tesztelések lesznek. Aztán teljes orvosi kivizsgálás vár mindannyiunkra.

Pongó Máté (labdával) nagyon várja már a folytatást
Fotó: Csabai István

Egyáltalán hogyan telt el a tíznapos karantén? – faggattuk az irányító játékost.

– Lassan telt az idő, és amúgy sem vagyok egy otthonülő típus, de azért próbáltam hasznosan eltölteni az időt. Jobb híján tévéztem, olvastam, főzőcskéztem, közben tartottam a kapcsolatot a külvilággal. Egy biztos, még egyszer nem kérek a karanténból.

Elvileg már hét bajnoki fordulón is túl lenne a csapat, ám a vírushelyzet miatt csak két meccset játszhattak le, hazai pályán legyőzték a DEAC-ot, míg Pakson kikaptak.

– Azt mondom, biztatóan kosárlabdáztunk mind a két meccsen. Ami külön pozitívum, hogy a csapaton belül jó a kohézió. Annak is örülünk, hogy a szolnoki szurkolók mellettünk állnak, már eddig is nagyon sokat segítettek. Már csak annak drukkolunk, hogy megfelelőek legyenek a teszteredmények, és már tényleg a kosárlabdáról szóljanak a mindennapjaink.

Újabb jászberényi halasztás

A Jászberényi KSE három meccset tudott le idáig, a következőre azonban ki tudja, meddig kell várniuk. A klub legfrissebb közleményéből tudjuk, hogy elhalasztják a szerdai, Atomerőmű elleni idegenbeli mérkőzésüket is. Mint írják, múlt pénteken az egyik játékosuknál a PCR-gyorsteszt pozitív mintát mutatott ki, így a játékosok azóta karanténban vannak.

A pozitív eredményt produkáló kosárlabdázójuk már jobban van, és társai is tünetmentesek. A közleményben azt is leírják, hogy Jászberényben tömeges tesztelésre nincs lehetőségük, és már a bajnokság kezdete előtt kötelezően előírt teszt helyszínén, Szolnokon sem tudták őket fogadni. Csapatuk a tervek szerint csütörtökön utazik a PCR-tesztek elvégzésére Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában