Labdarúgás - Megye I./Galériával

2020.10.12. 12:50

Ezúttal sem hibázott az éllovas Törökszentmiklós

A nyolcadik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

A piros-fekete mezes kunhegyesi csapat nem találta a vendég szajoliak játékának ellenszerét

Fotó: Pesti József

KUNHEGYES–SZAJOL 1–4 (0–3)

Kunhegyes, 80 néző. Vezette: Szabó József.

Kunhegyes: Kormány – Vadász, Tyukodi R., TYUKODI A. (Balogh) Szabó, Csörögi (Tyukodi N.), Kocsis (Tyukodi M.), Mester, Soós, Faragó (Sztojka), Imre (Pékó). Edző: Faragó Attila.

Szajol: Csúri B. – DAL­MADI, CSÚRI M., Csajbók, KISS, MILE, Kurucz, Kacskó, Dobos (Juhász), SÁRKÁNY (Felföldi), BEZZEG. Edző: Donkó Krisztián.

A jól kezdő Szajol tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzést, majd negyedóra után a vendégek már létszámban is vezettek. Ez jót tett a Kunhegyes játékának, de végül a Szajol simán nyert.

Gólszerzők: Tyukodi A. (61.), ill. Dobos (5.), Sárkány 2 (13., 51.), Mile (30.).

Kiállítva: Szabó (28.).

Faragó Attila: – Az első húsz percben minden szinten kivégeztük magunkat, de ezek is mi vagyunk.

Donkó Krisztián: – Gratulálok a csapatomnak, és sok sikert kívánok a kunhegyesi együttesnek!

Tudósított: Szabó György

ÚJSZÁSZ–JVSE-ROSENBERGER 0–0

Újszász, 100 néző. Vezette: Seletye Róbert.

Újszász: Kovács – Nagy K., Veréb D., Bezzeg, Gazdag (Vatai), Szűcs (Jánosik), Rézsó (Németh), Rentler, Hegedűs, Keő (Veréb V.), NAGY G. Edző: Mérész Zoltán.

Jászárokszállás: Farkas A. – Tari (Szabó Á.), Nagy B., Nagy F., Farkas, Rédei (Vígh), Czuczor (Seres), CSIKÓS, Hájos, URAM, SZABÓ T. Edző: Papp Tamás.

A végig mezőnyfölényben játszó hazaiak az adódó lehetőségeket, amelyek igazából pontrúgások után alakultak ki, nem tudták gólra váltani. Így az eredmény igazságosnak mondható, mivel a vendégek előtt is adódott egy-két lehetőség.

Mérész Zoltán: – Négy-öt lehetőségünkből, ha egyet is kihasználunk, megnyerjük a mérkőzést.

Papp Tamás: – Gyengébb játékkal is értékes pontot szereztünk.

Tudósított: Molnár Illés

FEGYVERNEK–TÓSZEG 0–2 (0–1)

Fegyvernek, 150 néző. Vezette: Nagy Zoltán.

Fegyvernek: Bencze – RÉTI, RÉZSÓ ZS., Bohács (Balogh), Karikó (Náhóczki), Rézsó G. (Pápai), Szabó M., Rézsó K., Szabó P., KEREPESI, VITÁRIS. Edző: Balogh Gábor.

Tószeg: Nagyistván – SZABÓ A., BÁBA, BOLDIZSÁR, URBÁN-SZABÓ, Pongrácz (Pap), Tóth, DANKOVICS (Vágó), IZSOLD, Kiss, Lucza (Baté). Edző: Viola Kálmán.

Nagyon szép időben szép számú közönség előtt a hazai csapat akaratban megfelelőt nyújtott.

Gólszerzők: Urbán-Szabó (8. – tizenegyesből), Izsold (89.).

Kiállítva: Vitáris (88.), ill. Tóth (52.).

Balogh Gábor: – Ezer sebből vérzünk, de nem fogjuk feladni. Úgy érzem, hogy ebben a mérkőzésben több is lehetett volna.

Viola Kálmán: – Amit a mai mérkőzésen ki lehet emelni, az a védekezésünk, miközben az előrejátékunk gyenge volt, viszont a három pontnak örülünk.

Tudósított: Balogh Gábor

JÁSZFÉNYSZARU–KISÚJSZÁLLÁS 2–0 (1–0)

Jászfényszaru, 150 néző. Vezette: Skultéti Csaba.

Jászfényszaru: APRÓ – Fehér, PENCZNER, Katona (Kovács), Balogh, SZAKALI, Bóta (Baranyi), Bartalis, Vaszicsku, LAKATOS Z. (Lakatos M.), MOLNÁR. Edző: Kemecsi László.

Kisújszállás: BIKKI – Márton, Váradi, Farkas, Kozák, Dobos, Bencze, Balla, OROS, Szentmiklósi, Rózsa (Kása). Edző: Pádár László.

Nyílt sisakkal játszottak a csapatok, mindkét oldalon voltak helyzetek, egy kicsivel több százszázalékos a hazaiaknál, de kimaradtak, majd egy szerencsés szabadrúgásgóllal sikerült vezetést szerezniük. A második félidőben is helyzetek itt, helyzetek ott, a Kisújszállás kihagyott egy büntetőt egy–nullánál. A kiállítás után viszont a hazai csapat tudta növelni az előnyét, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Gólszerzők: Szakali (8.), Bartalis (92.).

Kiállítva: Fehér (86.).

Kemecsi László: – A helyzetkihasználásunk tragédia volt, és a játékunk sem volt az előző hetekhez képest jónak mondható. Úgy látszik, mi csak így tudunk nyerni.

Pádár László: – Ha berúgjuk a helyzeteket, akkor szorosabb lehetett volna a végeredmény.

Tudósított: Kemecsi László

MEZŐTÚR–JÁNOSHIDA 5–0 (1–0)

Mezőtúr, 180 néző. Vezette: Kun Sándor.

Mezőtúr: Török – Draskóczi, Jónás, BONTOVICS, Pesti (Erdősi), Kántor (Farkas N.), BODORIK (Lólé), Farkas Z., Bíró (PATKÓS), Kormos (Lendvai), Nagy. Edző: Erdősi Gyula.

Jánoshida: Tóth – Homojovszki, Zombori, Kobela, KIRJÁK, Varga M., Túróczi, SÁRKÖZI, FARKAS I. (Kanalas), Suki, Kónya. Edző: Arany László.

A hazai csapat szenzációsan kezdte a mérkőzést, ilyen hamar még sosem szereztek vezetést, hiszen a harmincadik másodpercben már egy–nulla volt az eredmény, utána azonban az első félidő felejthető volt. A második játékrészben viszont a hazai csapat összekapta magát, és teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is.

Gólszerzők: Pesti (1.), Farkas N. (51.), Draskóczi (56.), Patkós (65.), Lendvai (87.).

Erdősi Gyula: – A harmincadik másodpercben szerzett gól rossz hatással volt a csapatra, de a félidőben rendeztük a sorokat, és a második játékrészben már azt az együttest láttam a pályán, amit mindig is szeretnék.

Arany László: – Sajnos ismét nem történt csoda, hoztuk az idegenbeli formánkat.

Tudósított: Erdősi Gyula

TÖRÖKSZENTMIKLÓS–TISZAFÖLDVÁR 2–1 (1–0)

Törökszentmiklós, 400 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Törökszentmiklós: SZABÓ – VADAS, ÁGOSTON, KOVÁCS (DEBRECZENI), GUSZTAFIK, KISS (HÉDER A.), HÉDER R. (FEHÉR), KÓRÓDI, KARDOS, NAGY (BURU), SZECSEI (KONCZ). Edző: Kinyik György.

Tiszaföldvár: Gerhát – Burai (Aszódi), BORGULYA, BÓDAI, Ábel, Medvegy, Budaházi (Sipos), Szőke (Orosz), KIS, PATAKI, BALLA (Pápai). Edző: Rétes Pál.

Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Felváltva voltak helyzetek mindkét kapu előtt, de ezekből az első félidőben a Törökszentmiklós jött ki jobban. A 31. percben volt a mérkőzés fordulópontja, mivel a vendégek büntetőt hibáztak, illetve a miklósi kapus, Szabó Gergő remek hárítással mentett.

A második félidő elején a hazaiak végképp eldönthették volna a találkozót, öt perc alatt három százszázalékos ziccert hibáztak, míg végül az ötvenedik percben a kapuba találtak. A gól után visszahúzódott a Törökszentmiklós, nagyobb teret adott a vendégeknek, és a Tiszaföldvár sorozatos támadásai a 65. percben góllá értek.

A mérkőzés vége nagy izgalomban, változó színvonalú játékkal ért véget, de a látottak alapján a Törökszentmiklós megérdemelten hozta a rangadót, amely egy megyei bajnokságnál magasabb színvonalat ütött meg.

Gólszerzők: Kardos (15.), Kiss (50.), ill. Bódai (65.).

Kinyik György: – Egy jó mérkőzésen sikerült győznünk, amit lezárhattuk volna hamarabb is, de így nehéz munkával értük el az eredményt.

Rétes Pál: – Mindkét félidő elejétől eltekintve úgy érzem, a mi akaratunk érvényesült. A kihagyott tizenegyes és a két kapufa mellett a mezőnyben is meggyőző teljesítményt nyújtottunk egy jó iramú, férfiasan kemény mérkőzésen.

Tudósított: Nagy Kálmán

KUNSZENTMÁRTON–MARTFŰ 1–2 (0–0)

Kunszentmárton, 170 néző. Vezette: Rajcsányi Sándor.

Kunszentmárton: LÉGRÁDI – Határ, Szabados (Kiss Zs.), Lengyel, Kézsmárki, NUSKOV R., Farkas, Oberna, Panyik, Oláh (Légrádi), SÜTŐ (Rácz). Edző: Bende Csaba.

Martfű: Kiri – Menyhárt, Tóth (Szelindi), Szőke (Zsombik), SZÉKELY, Polák (Kávási), BENCSIK, Hevesi-Tóth, Kiss, Melis (Gódor), Csébi. Edző: Papp Erik.

Küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat nem tudta kicsikarni a győzelmet, sőt, egy véleményes büntetővel a Martfű hátrányból is nyerni tudott.

Gólszerzők: Rácz (87.), ill. Melis (76.), Székely (93. – tizenegyesből).

Kiállítva: Hevesi-Tóth (24.).

Bende Csaba: – A martfűi kiállítás után taktikai játék folyt a pályán. Sajnos az ellenfél két hibánkat kihasználva elvitte a három pontot.

Papp Erik: – Az az együttes, amely hetven percen át hátrányban játszik és nyerni tud, az nem lehet egy rossz csapat.

Tudósított: Dobos Péter

Így állnak most a mesterlövészek

7 GÓLOS: Gusztafik Péter (Törökszentmiklós)

6 GÓLOS: Buru Zoltán (Törökszentmiklós), Kormos László (Mezőtúr)

5 GÓLOS: Ábel Péter (Tiszaföldvár)

4 GÓLOS: Draskóczi Péter (Mezőtúr), Faragó Attila (Kunhegyes), Hajdu Zsolt (Karcag), Hevesi-Tóth Tamás (Martfű), Nagy Richárd (Tiszaföldvár), Pesti Zoltán (Mezőtúr), Rácz János (Kunszentmárton), Sárkány Attila (Szajol), Szakali Zsombor (Jászfényszaru), Székely Dávid (Martfű)

3 GÓLOS: Borgulya Tamás (Tiszaföldvár), Bóta Márton (Jászfényszaru), Hájos Norbert (Jászárokszállás), Héja Dávid (Tószeg), Izsold Dániel (Tószeg), Kovács Tamás (Törökszentmiklós), Polák Gergő (Martfű), Szecsei Péter (Törökszentmiklós), Szentmiklósi Dániel (Kisújszállás), Szőke József (Martfű), Tóth Zoltán (Tószeg)

A megyei I. osztály állása

1. Törökszentmiklós 6 2 0 31–6 20

2. Martfű 6 0 2 17–7 18

3. Tiszaföldvár 5 1 1 23–8 16

4. Tószeg 5 1 1 17–8 16

5. Jászárokszállás 5 1 2 14–6 16

6. Mezőtúr 5 0 2 19–6 15

7. Kunhegyes 4 0 4 13–19 12

8. Újszász 3 2 3 7–13 11

9. Karcag 2 3 2 9–7 9

10. Jászfényszaru 2 2 3 14–13 8

11. Szajol 2 2 4 12–11 8

12. Kisújszállás 1 1 5 4–18 4

13. Jánoshida 1 0 6 3–23 3

14. Fegyvernek 1 0 6 6–29 3

15. Kunszentmárton 0 1 7 13–28 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában