Vízilabda

2020.11.18. 09:46

Spanyol, francia és görög ellenfelek érkeznek a Vízilabda Arénába

Nem jutott fel a BL főtáblájára a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata, így az Eurokupában folytathatja majd nemzetközi szereplését. Szerencsére a csoportkörben hazai medencében, vagyis a Vízilabda Arénában harcolhatják ki a továbbjutást vízipólósaink.

Varga Csaba

A Szolnoki Dózsa legénysége az Eurokupában folytathatja majd nemzetközi szereplését

Forrás: vizilabda-szolnok.hu

Fotó: Illyés Csaba

Azt tudni kell, hogy a szolnoki csapat 2012-ben már szerepelt az Eurokupában, egészen az elődöntőig meneteltek Cseh Sándor tanítványai, a spanyol Sabadell-lel szemben azonban egy gól különbséggel alulmaradtak. A következő évadban a negyeddöntő jelentette a végállomást a szolnokiak számára, mert hosszabbításban vereséget szenvedtek az olasz Florentina alakulatától.

A következő években mostanáig a Bajnokok Ligájában játszott a Dózsa, nem kevés sikerrel, hiszen 2016-ban bronzérmet szereztek, rá egy évre pedig elhódították a kupát. A mostani szezonban tehát újra a második számú sorozatban lesz érdekelt a szolnoki a csapat.

Sokat nem kell várni a folytatásra, az Európai Úszószövetség kedden elkészítette a férfivízilabda Eurokupa csoportbeosztását. A szolnokiak mellett három magyar gárda, az OSC, a BVSC és az Eger szerepel majd a sorozatban.

A Szolnoki Dózsa legénysége az Eurokupában folytathatja majd nemzetközi szereplését
Fotó: Illyés Csaba / vizilabda-szolnok.hu

A mezőnyt a múlt hétvégi Bajnokok Ligája-selejtezőtornákon szereplő, de főtáblára nem jutó 14 csapat, illetve a legutóbbi befejezett – azaz a 2018–2019-es – idény alapján indulásra jogosult együttesek alkotják – írja az MTI. De­cember 4. és 6. között nyolc négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek. A BL-ből búcsúzó Szolnoki Dózsa házigazdaként a spanyol Terrassa, a görög Szmirnisz és a francia Strasbourg együttesével találkozik.

A szolnoki csapat fiatal szélsője, Szeghalmi Zsombor szerint minden idők egyik legerősebb Eurokupa-mezőnye lesz a mostani.

– Sok jó csapat indul majd a Eurokupában – mondta Zsombor. – Már a szolnoki selejtezőtornára érkező csapatok is jó erőkből állnak. Nekünk az lesz a dolgunk, mint tettük eddig is, készüljünk fel a mérkőzésekre. Addig azonban még bajnoki rangadók várnak ránk, szombaton fogadjuk a Vasas legénységét.

A Dózsa vezetőedzője, Zsivko Go­cics is amondó, hogy sok olyan csapat alkotja a mostani Eurokupa mezőnyét, amelyek a Bajnokok Ligájában is megállnák a helyüket.

– Sajnos lemaradtunk a BL idei küzdelmeiről, úgyhogy az Eurokupában akarunk bizonyítani – jelezte a szakember. – Azt azonban senki ne gondolja, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen kiváló együttesek alkotják a mezőnyt. Nevezetesen olasz, spanyol, szerb, horvát, görög és orosz gárdák lesznek a vetélytársaink. Ha csak a saját rendezésű decemberi torna csapatait nézzük, a franciáknál délszláv légiósok játszanak, a spanyol Terrassa a legutóbbi körben a saját uszodájában győzte le az OSC-t. A Szmirniszről egyelőre nem sokat tudunk, de jól ismerjük a görög vízilabda erejét. Úgyhogy mindegyik meccsünkön száz százalékot kell majd nyújtanunk a továbbjutásért. Előbb azonban a hétvégi Vasassal szembeni rangadóra fókuszálunk.

A többi magyar csapatról annyit, hogy az OSC – amelynek szintén nem sikerült a főtáblára kerülnie a legrangosabb európai kupában – a szlovéniai Kranj­ban a vendéglátók mellett a szerb Crvena zvez­dával és a francia Noisyval mérkőzik – tette hozzá a távirati iroda. A BVSC-Zugló Barcelonában játszik a katalánok mellett a francia Tourcoing és a görög Panioniosz csapatával, míg a Vasas helyére beugró Eger Horvátországban a Mladost Zag­rebbel, a montenegrói Pri­morac Kotorral és az olasz Trieszttel csap össze. Mindegyik csoportból az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Az Eurokupa selejtezőjének csoportbeosztása

A csoport (Barcelona): CN Barcelona (spanyol), Tourcoing (francia), BVSC, Panioniosz (görög)

B csoport (Sabadell): Jadran Split (horvát), Steaua Bucuresti (román), Dinamo Moszkva (orosz), Sabadell (spanyol)

C csoport (Kranj): OSC, Crvena zvezda (szerb), Noisy (francia), Triglav Kranj (szlovén)

D csoport (Aix-en-Provance): Vouliagmeni (görög), Pays d’Aix (francia), Ludwigsburg (német), Carouge (svájci)

E csoport (Savona): Rad­nics­ki Kragujevac (szerb), Potsdam (német), Savona (olasz), Me­diterrani (spanyol)

F csoport (Zágráb): Mladost Zagreb (horvát), Primorac Kotor (montenegrói), Eger, Trieszt (olasz)

G csoport (Szolnok): Szolnoki Dózsa, Terrassa (spanyol), Szmirnisz (görög), Strasbourg (francia)

H csoport (Belgrád): Szin­tyez Kazany (orosz), Nagyvárad (romániai), Novi Beograd (szerb)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában