Vízilabda

2021.02.18. 07:02

Kilenc pólóst ad a válogatottba a Dózsa

Igaz, szünetel a honi bajnokság, de nem állt meg a pólós élet. A magyar válogatott például a szerbekkel együtt készül néhány napon keresztül Szegeden.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki legénységre ismét nehéz meccs vár, ezúttal a német fővárosban.

Fotó: Mészáros János

Mint tudjuk, mindkét gárdának megvan az olimpiai kvótája, úgyhogy nyugodtan készülhetnek a július 23-án kezdődő ötkarikás játékokra. A felek nemcsak két­kapuznak egymással, hanem hivatalos meccset is játszanak majd szombaton 15 órakor, ami egyben a szegedi Tiszavirág Sportuszoda avatója is lesz.

Ugyancsak Szegeden edz a nyári universiadéra készülő válogatott. Jó hír, hogy mindhárom együttesbe hívtak meg szolnoki vízipólósokat. Konkrétan a felnőtt­válogatottal Angyal Dániel, Nagy Ádám és Nagy Viktor, a szerb csapattal Dusko Pi­jet­lovics, Filip Filipovics és Ra­domir Drasovics, míg az uni­versiade-gárdával Bányai Márk, Schmölcz Norman és Teleki András készül a világversenyekre.

– Megtiszteltetés, hogy kilenc emberünkre is számítanak a válogatottaknál – kezdte Zsiv­ko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Az más kérdés, így nehéz érdemi munkát végezni csapatunknál. Jelzem, riválisainknál is hasonló a helyzet. Nálunk Dő­ry Farkas, Jan­sik Dávid, Mel­kuhn Brúnó, Ko­na­rik Ákos, Kovács Gergő és Szeghalmi Zsombor is szorgalmasan teszi a dolgát a tréningeken. Ami pozitívum, hogy így több idő jut az egyéni képzésekre és a beszélgetésekre. Jövő hétfőn már visszatérnek a fiúk, és készülhetünk a folytatásra. Szerdán már bajnoki meccs vár ránk Szentesen. Szombaton pedig Eurokupa-mérkőzést fogunk játszani a montenegrói Ko­tor­ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában