Diáksport

2021.02.13. 07:02

Már lehet regisztrálni a Diákolimpia GameTime2-re

Általánosiskolás-korú gyerekek számára újra elindítja online játékát a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ). A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, közte a diákolimpiát igyekszik pótolni a sportolók és pedagógusok számára. A kihívásokat ezúttal is kiváló élsportolók mutatják be. A projektet az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatja.

Munkatársunktól

A berényiek sokszoros válogatott játékosa, Sándor Renáta a röplabdafeladatokat mutatja majd be a diákságnak

Fotó: Gémesi Balázs

Az elmúlt év tavaszán sikerrel zajlott le a diákolimpia első online játéka, amelyre mintegy 1100 diák több mint 7000 videót küldött be, teljesítve ezzel a nyolc sportágban közzétett kihívásokat. A pozitív tapasztalatokra építve döntött úgy az MDSZ, hogy a játék újraindításával a lehetőségekhez mérten igyekszik kárpótolni a sportoló, versenyezni szerető diákokat.

A berényiek sokszoros válogatott játékosa, Sándor Renáta a röplabdafeladatokat mutatja majd be a diákságnak
Fotó: Gémesi Balázs

A Diákolimpia GameTime2 kihívásait szintén nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – rendezik meg. A játék ezúttal a diákolimpia versenyrendszeréhez igazodik, vagyis három-három körzeti, megyei és országos gyakorlófeladatot, illetve minden szinthez kapcsolódóan egy-egy összetettebb feladatot tartalmazó döntőt kell teljesíteni a diákoknak, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára (www.game­time.diakolimpia.hu).

A leglelkesebb részt vevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok ezúttal pontokat gyűjthetnek, amelyeket sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatnak be. A kihívások a diákolimpia III–IV. korcsoportjának életkorához (10–14 év) igazodnak, így a játékban hivatalosan ez a korosztály tud részt venni, hiszen az ezekben a korcsoportokban induló tanulók rendszerint az összes diákolimpiai résztvevő mintegy felét teszik ki.

A programhoz ezúttal is örömmel csatlakoztak az érintett sportági szakszövetségek, valamint a sportágak legismertebb hazai képviselői: a futballgyakorlatokat Dzsudzsák Balázs, a kézilabda-kihívásokat Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Ligetvári Patrik, a kosárlabda­challenge-eket Hanga Ádám és Studer Ágnes, a röplabdát a jászberényi Sándor Renáta, a tornát Böczögő Dorina és Balázs Krisztián, az atlétikafeladatokat Baji Balázs és az MDSZ elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor, az asztalitenisz-kihívásokat Majoros Bence mutatja be, a multisportkihívások közzétételére pedig ezúttal is Dombi Rudolf kajakozó olimpiai bajnok vállalkozott. Az élsportolók mellett ezúttal a GameTime tavalyi sportági nyertesei is lehetőséget kaptak, hogy egy-egy kihívást bemutassanak.

Az eseményt az MDSZ saját közösségi médiacsatornáin népszerűsíti: a diákolimpia Face­book-oldalán, az MDSZ You­Tube-csatornáján, valamint a fiataloknak szóló egyéb felületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában