sport

2021.03.17. 19:00

Egyre többen szkandereznek, így lassan kinövik túrkevei edzőtermüket

A járványhelyzet miatt sokáig bizonytalanság övezte a korábban egyszer már elhalasztott országos szkander-bajnokságot. A túrkevei verseny végül zárt kapuk mögött, kiváló hangulatban telt a minap, és a helyi versenyzők, szervezők számára is eredményesen zárult.

Rimóczi Ágnes

A túrkevei Deák Lajos és lánya, Emese számos éremmel büszkélkedhetnek, és immár mindketten magyar bajnoknak vallhatják magukat

Forrás: Beküldött fotó

– A járványügyi előírások szigorú betartása mellett, nagy sikerrel zajlott le a torna. Szívfájdalmunk, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött versenyeztünk, de bízunk benne, hogy a következő megméretésnek már a szurkolók is részesei lehetnek – fejtette ki Deák Lajos. A túrkevei profi szkanderversenyző ezúttal nemcsak indulóként vett részt, hanem szervezőként is nagyon fontos szereplője volt az eseménynek.

– Amikor felvetettem a túrkevei helyszín ötletét, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, Csabai Attila mellém állt. Ahogyan Sallai Róbert Benedek polgármester is partner volt ebben, így kezdődhetett a szervezés. Novemberben sajnos elmaradt a verseny, de most bepótolhattuk – mesélte.

A túrkevei Deák Lajos és lánya, Emese számos éremmel büszkélkedhetnek, és immár mindketten magyar bajnoknak vallhatják magukat
Fotó: Beküldött fotó

A versenyre százharminchatan neveztek, és valószínűleg többen is eljöttek volna, ha nincs a koronavírus. Ám a szervezők szerint ez így is komoly eredmény, és jelzésértékű a tekintetben, hogy egyre népszerűbb ez a sportág, és dinamikusan fejlődik.

– Egyre többen, sokszor még az idősek is kipróbálják. Sőt, közülük van, aki versenyzik is, a mostani bajnokságon hetvennégy éves volt a legidősebb versenyző. Az illető a hatvan év feletti kategóriában indult, melyen kívül még öt csoport volt. Természetesen külön versenyeztek a hölgyek és a férfiak, és a súlycsoportokat is figyelembe vettük – ecsetelte a részleteket. Deák Lajos ezúttal kategóriájában harmadik lett, ám annál nagyobb boldogsággal töltötte el, hogy lánya aranyérmet szerzett.

– Emese a legfiatalabb korcsoportban indult, és lett bajnok tizenhárom esztendősen. Érdekesség, hogy a verseny első aranyérme is az ő nevéhez fűződik. Nagyon büszke vagyok rá! – tette hozzá.

Az alma tehát nem esett messze a fájától, apa és lánya rendre jól szerepelnek a versenyeken. Immár mindketten magyar bajnokok, és a lelkesedésüket, kitartásukat figyelve, még lehetnek is.

– Biztosítottnak látszik az utánpótlás, hiszen már a kilencéves fiam is egyre inkább érdeklődik a sport iránt – árulta el mosolyogva Lajos.

Saját egyesület alapítását is tervezi

Deák Lajos csupán két éve szkanderezik, de ez idő alatt hamar profi versenyzővé vált, amit eredményei hűen bizonyítanak. Jelenleg lányával az ország legnagyobb csapatában, a Vas megyei Dóró Teamben versenyeznek Dóró Zsolt szövetségi kapitány vezetésével. A túrkevei férfi szívesen adja át tapasztalatait a sportág iránt érdeklődőknek.

– Amikor elkezdtem, berendeztem magamnak egy kis edzőtermet. Ma is ott készülök, akárcsak a lányom, és ide jönnek a társaink is. Egyre több az érdeklődő, így lassan kinőjük a termet. Álmom, hogy egy saját egyesületet alapítsak. Bízok a megvalósulásában, mivel a Magyar Szkander Szövetség mellett a helyi önkormányzat is támogatja, hogy a városban meghonosodhasson ez a sportág – beszélt terveiről a szkanderbajnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában