Vízilabda

2021.03.11. 20:48

Újabb fölényes győzelmet aratott a Dózsa

A szerdai tatabányai fellépés után csütörtökön a fővárosban volt jelenésük a listavezető szolnoki vízipólósoknak, akik újabb fölényes győzelmet könyvelhettek el.

Varga Csaba

A szolnokiak kapásoldali szélsője, Konarik Ákos (labdával) négy gólt lőtt egykori csapata hálójába

Fotó: Mészáros János

A 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen jobban kezdtek az újpestiek, bő két perc alatt kétgólos vezetést szereztek, aztán a vendégek is elkezdtek játszani, és egy 6–0-s rohammal eltávolodtak vetélytársuktól. Innentől már csak a különbség volt a kérdés. A szolnoki gárda látványos játékkal újabb magabiztos győzelmet aratott.

– Mindkét csapat számára fontos volt ez a mérkőzés – kezdte Vincze Balázs, az UVSE edzője:

– Fiataljaink láthatták, milyen sebesség, erő és gondolkodás kell, hogy majd ők is eredményes játékot nyújtsanak. A kezdés után olyan üzemmódba kapcsolt a szolnoki csapat, amit a mi együttesünk nem tudott lereagálni, de megélni és tanulni belőle igen.

A Szolnoki Dózsa trénere, Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Kicsit furcsa volt, hogy két nap alatt két meccset kellett játszanunk, de az UVSE is hasonló cipőben járt. Igaz, hamar kétgólos előnyt szerzett a fővárosi csapat, de miután kiegyenlítettünk, kijött a felek közötti tudásbeli különbség. Elégedett vagyok a fiúk elmúlt két napban nyújtott teljesítményével.

A 21. forduló még nem közölt eredményei: Szeged–BVSC 5–8, Eger–Szentes 5–3, KSI SE–Kaposvár 9–10, PVSK–UVSE 7–9, Vasas–Bp. Honvéd 12–8, OSC–Debrecen 18–9, Ferencváros–Miskolc 18–10.

A szolnokiak kapásoldali szélsője, Konarik Ákos (labdával) négy gólt lőtt egykori csapata hálójába
Fotó: Mészáros János

UVSE–Szolnoki Dózsa (2–5, 3–6, 2–6, 1–2)

Budapest, Komjádi uszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Petik Attila, Kovács Soma.

UVSE-HUNGUEST HOTEL: Prágay – Kardos A. 1, Vigvári V. 2, Bencz, Eppel, BELÉNYESI 2, Lehoczky 1. Csere: Molnár E., Seeler, Hegedűs Cs. 1, Szieben, Aranyi M. 1. Edző: Vincze Balázs.

SZOLNOKI DÓZSA: BÁNYAI – DRA­SOVICS 3, NAGY Á. 3, Jan­sik D. 1, Pijetlovics 2, Fi­li­povics 1, Angyal 1. Csere: Hö­röm­pő (kapus), Schmölcz 1, Dő­ry, KONARIK 4, Szeghalmi 2, Teleki 1, Melkuhn. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 5/3

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2

Kipontozódott: Seeler (a 17. percben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában