Kajak-kenu

2021.05.05. 20:15

A döntőbe jutás sem jött össze

Szerdán vízre szálltak a versenyzők a szegedi Maty-éren, hogy a válogató keretein belül eldöntsék, melyik egység indulhat a május 12–13-i európai olimpiai pótkvalifikációs viadalon.

Varga Balázs

Gál Péternek (balra) és Kammerer Zoltánnak nem sikerült jól az előfutam

Forrás: Archív / Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője, Gál Péter ismét a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal alkotott egy kettőst K–2 1000 méteren, az előfutamban pedig az első három helyen kellett volna végezniük a döntőbe kerüléshez. Nagy meglepetésre azonban ez nem sikerült, a duó komoly csatában csak negyedik lett, kevesebb mint nyolc századdal lemaradva a harmadik helyezett Czabán Gellért, Szántó Milán párostól.

A döntőt egyébként a Béke Kornél, Varga Ádám duó nyerte, így ők képviselhetik majd Magyarországot az olimpiai pótkvalifikáción.

A többi szolnoki versenyző számára tét nélkül zajlottak a futamok, de azért szépen jöttek az eredmények. Bodonyi Dóra megnyerte a K–1 500 métert, maga mögé utasítva ezzel Gazsó Alidát és az olimpiai bajnok Csipes Tamarát. Ugyanebben a számban az előfutamot megnyerő Csikós Zsóka hatodik lett a döntőben.

Bodonyi Dóra szép győzelmet aratott 500 méteren
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Csütörtökön Gál Péter és Tamási Zsombor K–1 1000 méteren versenyez, míg Zupkó Vanda K–2 500 méteren szerepel majd egy hajóban Szellák Szabinával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában