KAJAK-KENU

2021.05.05. 07:02

Gál Péter is válogatózik

Gál Péter is ismét a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal alkot egy kettőst.

Varga Balázs

Kammerer Zoltán és Gál Péter újra egy hajóban

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Szerdán és csütörtökön válogatóversenyt rendeznek a szegedi Maty-éren, ahol férfi K–1 200, K–2 1000 és C–1 1000 méteren az a tét, melyik egység indulhat a május 12–13-i európai olimpiai pótkvalifikációs viadalon.

Kajakpárosban, vagyis K–2 1000 méteren hajóba ül a Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője, Gál Péter is, aki ismét a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal alkot egy kettőst. A duó a szerda délelőtti első előfutamban áll rajthoz, ahonnan az első három helyezett jut döntőbe. A délutáni fináléban pedig a győztes indulhat majd a szintén szegedi olimpiai pótkvalifikációs versenyen.

Gálnak és Kammerernek várhatóan a Varga Ádám és Béke Kornél, illetve a Dombvári Bence és Noé Zsombor alkotta kettősökkel kell megküzdenie az első helyért.

Több szolnoki kajakos is – Bodonyi Dóra, Csikós Zsóka, Tamási Zsombor, Zupkó Vanda – megméreti magát a kétnapos viadalon, de számukra mindez csak tájékoztató jellegű, igazi tétje nem lesz a szereplésüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában