LABDARÚGÁS

2021.06.26. 06:59

Vállalja a harmadosztályt a Törökszentmiklós

A TFC új vezetőedzővel, Török Lászlóval jövő héten kezdi meg a felkészülést.

Varga Balázs

Török László lesz a TFC új edzője

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Meder István

Bő három héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a megyei első osztály bajnokának, a Törökszentmiklósnak nem kell osztályozót játszania az NB III.-ért, az viszont még nem volt biztos, hogy a TFC tudja is vállalni a szereplést a harmadik vonalban. A nevezési határidő pénteken lejárt, és mint hírportálunk megtudta, a miklósi együttes magasabb osztályba lép.

– Beadtuk nevezésünket, tehát a következő idényben az NB III.-ban indulunk – árulta el megkeresésünkre Erdős László, a törökszentmiklósi klub elnökhelyettese, aki azt is elmondta, hogy új edzővel vágnak neki az előttünk álló idénynek.

– Szerettük volna Kinyik Gyurival folytatni, azonban ő különböző okokból nem tudta vállalni. Ha már keresni kellett új trénert, akkor olyat akartunk, aki mindenben megfelel a harmadosztály kritériumainak, és sikerült megegyeznünk Török Lászlóval, pro licences edzővel, korábbi NB I.-es labdarúgóval.

A bajai születésű, 51 éves szakember játékosként Kecskeméten, Cegléden, Tiszakécskén, Kispesten és Szentesen rúgta a gólokat – hiszen csatár volt –, míg edzőként Szentesen, Kiskunhalason, Kecskeméten, Tiszakécskén és Hatvanban is dolgozott. A miklósi csapat jövő héten áll munkába, már az új trénerrel.

– Hétfőn elkezdjük a felkészülést, játsszunk majd edzőmérkőzést a Jászberénnyel és a Hajdúszoboszlóval is, de igyekszünk más erős csapatokkal is megmérkőzni a bajnoki rajtig

– folytatta Erdős László, aki az érkezőkre vagy távozókra egyelőre nem kívánt bővebben kitérni.

Török László lesz a TFC új edzője
Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

– Július 1-jén kezdődik az átigazolási szezon, addig nevekről nem szeretnék beszélni, de amint a szerződések aláírása megtörténik, azonnal bejelentjük. Természetesen lesznek változások, az a célunk, hogy olyan keretet alakítsunk ki, amellyel reális esély nyílik a bennmaradás kiharcolására.

Az NB III. következő szezonjáról tudni kell, hogy az eredeti tervekkel ellentétben továbbra is 20 csapat szerepel majd egy csoportban, viszont csak az utolsó három egylet, valamint a legrosszabb 17. helyezett esik ki. A legfontosabb pedig: immár három megyei gárda, a Jászberény és a Tiszafüred mellett a Törökszentmiklós szerepel majd a harmadosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában