labdarúgás/ galériával

2021.07.17. 19:47

Győzelemből, döntetlenből és vereségből is egy jutott

Edzőmérkőzésen léptek pályára szombaton megyénk harmadosztályú együttesei. A Tiszafüred Vecsésen játszott, a Jászberény Vácon tett látogatást, míg a Törökszentmiklós Pilisen vendégeskedett. S a miklósi klub folytatta új érkezőinek bejelentését is.

Sebestyén János, Varga Balázs

Fotó: Pesti József

Vereséget szenvedett idegenben a foghíjas TFC

A Pest megyei első osztályú Pilis ellen lépett pályára a Törökszentmiklós gárdája. A pilisiek otthonában megrendezett mérkőzés első félidejében a miklósiak veszélyeztettek többet, de a fordulást követően a hazaiak két gólt is lőttek ellenfelük hálójába, kialakítva ezzel a végeredményt. A meccs után a TFC edzője, Török László számolt be lapunknak a látottakról.

– Örök igazság, párharcok megnyerése nélkül nem lehet jó eredményt elérni. Az első félidőben voltak jó periódusaink, de sajnos a helyzeteink rendre kimaradtak. A másodikban felforgatott csapattal álltunk ki, de ez nem mentség a mutatott játékra. Persze vannak problémáink, sérülések hátráltatnak minket a felkészülésben, de nem akarok erre hivatkozni, ez ma játékban nagyon kevés volt – mondta.

Közben a törökszentmiklósi klub újabb játékosok megszerzését jelentette be honlapján. Leigazolták a 20 éves Körömi Lászlót, a center a Békéscsaba akadémiáján nevelkedett. Szintén támadóként csatlakozott a kerethez a 19 éves Ri­mó­czi István, aki a Szolnoki MÁV-tól érkezett, valamint a szélső poszton bevethető 19 esztendős Faragó Bencét is szerződtették Kecskemétről. Lapunk információi szerint a klub újabb átigazolásokon dolgozik, minden csapatrészen próbálnak erősíteni. Szerdán pedig újabb meccs vár a kék-fehérekre, 18 órától fogadják majd a Körösladányt.

Pilisi LK–Törökszentmiklósi FC 2–0 (0–0)

Pilis, 50 néző.

TFC: Zsibrita – Lakatos K., Gusz­tafik, Héder A., Telinger – Csúri, Héjjas – Debreczeni, Baráth G., Faragó B. – Rimóczi. Csere: Haris Á., Berta (kapusok), Fehér F., Héder R., Ki­nyig, Puporka, Balogh D., Gyomai. Edző: Török László.

Hiányzott a hideg fej a kapu előtt

Az első félidőben akár háromgólos előnyre is szert tehetett volna a JFC az NB III.-as Vác otthonában, ám Sá­ros­sy Dániel az ötös sarkáról a kapust találta telibe, míg Szan­ku Kristóf túl önzetlennek bizonyult, mikor ziccerben lövés helyett passzolni akart. A szünet után mindkét oldalon akadtak helyzetek, de érintetlenek maradtak a kapuk.

– Nagyon jó mentalitással és felfogással játszott a csapat az első félidőben, három nagy helyzetet is kidolgoztunk, de messze vagyunk még attól, amit szeretnék látni. Főleg fizikailag, mivel a 60. perc környékén a legtöbb játékosnak elfogy az ereje, ezen még sokat kell dolgoznunk – értékelt a mérkőzés után Német Gyula, a berényi csapat edzője.

Vác FC–Jászberényi FC 0–0

Vác, 100 néző.

JFC: Bonica – Erdős, Tóth O., Aranyos, Nagy Sz. – Muhari, Asztalos, Szőllősi, Kop­permann – Szanku, Sá­ros­sy. Csere: Hajnal (kapus), Borics, Szanyi, Lakatos D., Kurun­czi, Izsold, Benedek Z. Edző: Német Gyula.

A győzelem ellenére is elégedetlen a TVSE edzője

Tiszafüredi részről a szombati találkozót kisebb sérülés miatt kihagyta Fehér Zsolt, Harsányi Zoltán és Kertész Tamás, ám a kék-sárga csapat így is fölényes győzelmet aratott a Pest megyei első osztály előző szezonbeli bajnoka, a Vecsés ellen. Bár négy góllal nyert a Füred, a gárda edzője, Dorcsák Zoltán így sem volt elégedett a látottakkal.

– Voltak rossz periódusaink, amikor nem játszottunk úgy, ahogy kellett volna, így nem tudok elégedett lenni a csapattal – nyilatkozta lapunknak a tréner. – Sokszor nem tudtuk megakadályozni a labdakihozatalaikat, volt helyzete a Vecsésnek is, ennek ellenére ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Két hét múlva bajnoki rajt, és ez az idő még kell is nekünk, hogy igazán összeálljon a játékunk.

Közben az MLSZ adatbankja alapján biztossá vált, hogy a 22 éves védő, Bartha Balázs a TVSE színeiben folytatja pályafutását. Emellett Harsányi Zoltán érkezéséről előző klubja, a Lipót adott hírt, így várhatóan a 34 éves csatár is Tiszafüreden játszik a következő szezonban. A rutinos támadó nagy erősítés lehet, hiszen korábban az NB I.-ben is megfordult a Pécs, a Mezőkövesd, a Puskás Akadémia és a Balmazújváros futballistájaként. A napokban az ő szerződtetése is hivatalossá válthat.

– Átigazolási tárgyalásaink lassan befejeződnek, a hét első napjaiban véglegesítjük keretünket, s szerdán már azzal a csapattal szeretnénk pályára lépni, mellyel nekivágunk a bajnokságnak – mondta a füredi klub honlapjának Ábrahám Tamás elnökhelyettes.

A TVSE szerdán a megyei rivális, a Jászberény otthonában lép pályára 18 órától.

Vecsési FC–Tiszafüredi VSE 0–4 (0–2)

Vecsés, 100 néző.

TVSE: Tajti B. (Somogyi) – Há­da (Bartha), Mészáros N. (Tóth N.), Kalóz, Szövetes – Vin­cze P., Mácsai, Barzsó (Tomo­la) – Deli, Barna B., Barna V. Edző: Dor­csák Zoltán.

Gólszerzők: Deli (14.), Kalóz (25.), Barna B. (77.), Tóth N. (80.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában