Kézilabda

2021.08.16. 07:01

A Kunszentmártont fogadják a szezonrajton a szolnoki kézisek

A Szolnoki Kézilabda Club SE férfi kézilabdázói a tavalyi idényben fölényesen nyerték meg a megyei bajnokságot, így indulási jogot szereztek az NB II.-ben való szereplésre. A klub elnökével, Vitális Sándorral beszélgettünk a férfi- és a női csapatról, valamint szóba került a utánpótlás helyzete is.

Sebestyén János

A megyei bajnokság megnyerése után ismét a harmadosztályban szerepel a Szolnok

Forrás: Beküldött fotó

A tavalyi, pandémia terhelte problémás idényt a férficsapat a megyei első osztályú bajnokságban töltötte. Teljesítményükről mindent elárul, hogy az összes (19) mérkőzésüket megnyerték, valamint a gólkülönbségük (580–379) is igen impozánsra sikeredett. A meggyőző menetelés után, július végén megtörtént az új idény sorsolása, minek eredményeként a klub az NB II. Délkeleti csoportba került.

– Eredetileg tizenkét csapatos lett volna a mezőny, de a Békéscsaba visszalépett, így tíz együttessel kell majd megküzdenünk – nyilatkozta a klub elnöke, Vitális Sándor.

– A felkészülést a Ti­sza­li­getben már elkezdték a srácok, egyelőre a szabadban edzenek heti három alkalommal, jelenleg erőnléti felkészítés zajlik, de hamarosan elkezdjük a labdás edzéseket is. A hangulat kitűnő, mindenki motivált, Takács Péter vezetőedző pedig remek munkát végez.

A megyei bajnokság megnyerése után ismét a harmadosztályban szerepel a Szolnok
Fotó: Beküldött fotó

Az előző szezon nagy pozitívuma, a mutatott erődemonstráció mellett, az ifistakorú játékosok beépítése volt a csapatba, akik remek elegyet alkottak a rutinosabb, idősebb csapattársakkal. Ezt a folyamatot a harmadosztályban is próbálják továbbvinni, ám az erősebb bajnokság miatt néhány új játékos érkezése is elengedhetetlen volt.

– Négy új érkezőnk van, Almási László, Kis-Ledacs Róbert és Medgyes István Gábor Abonyból igazolt hozzánk, míg Ceglédről Müller János érkezett, aki magasabb szinten is bizonyított már – mondta hírportálunknak az elnök.

Az alapozás részeként felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programjukban, ellenfeleik többek között a két harmadosztályú megyebeli együttes, a Törökszentmiklósi Székács és a Kunszentmárton csapata lesz. A szezont szep­tember 17-én vagy 18-án – az egyeztetés zajlik – kezdik hazai környezetben a Kunszentmárton ellen, és a találkozón a tervek szerint a sportágban is országszerte elismert személy növeli majd az esemény rangját – erről a későbbiekben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot. A klub úgy döntött, hogy idén nem indul el a Magyar Kupában, szeretnének csak a bajnokságra fókuszálni.

A klub első embere így vélekedett a bajnoki célkitűzésről: – Magasra tettem a lécet, látva a csapatban rejlő potenciált, bizakodó vagyok, az első három közé várom a fiúkat. Úgy gondolom, hogy minden adott ehhez, a körülmények, a keret mélysége és a szakmai háttér is.

A több mint 100 igazolt sportolót foglalkoztató egyesület igyekszik minden feltételt biztosítani a kézilabdázóik számára. A tornatermi edzéseket a Szolnoki Tiszavirág Arénában, illetve a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában tartják hetente többször. A férfiszakágban az utánpótlás-együtteseik (U7/U8, U12/U13, U15) mellett serdülő- és ificsapattal is rendelkeznek, míg a női szakágban a fel­nőtt­csapat mellett szeretnének indítani egy U14-es gárdát, aminek a toborzása jelenleg is zajlik. Az elnök elmondása szerint szomorúan tapasztalták, hogy a pandémia miatt jó néhány gyermek lemorzsolódott, ezért most azon dolgoznak kollégáival, hogy a sportág iránt érdeklődőket újra bevonzzák.

A Szolnoki KCSE kerete:

Játékosok: Almási László, Blaskó János, Boldog Péter, Csibrány Márk, Földi Imre, Gál Dániel, Halász Patrik, Kis-Ledacs Róbert, Kovács Imre, Makkai Ferenc, Matócsi István, Medgyes István Gábor, Mészáros Gábor, Müller János, Pel­lér Péter, Pintér Patrik, Rékasi Richárd, Sánta Gergő, Takács Péter, Tamás Dávid, Tóth Attila Márk, Túri Dániel, Vári Gábor

Vezetőedző: Takács Péter. Gyúró: Szabó Zoltán. Technikai vezető: Vitális Sándor

A mezőny:

NB II. Délkeleti csoport: Törökszentmiklósi Székács KE, Makói KC, FKSE Algyő, Köröstarcsai KSK, Mezőtúri AFC, UniTurn Kunszentmárton KSK, Kiskunmajsai KC, Kondorosi KK, Felföldi István SE-Újkígyós, Pick Szeged U23, Szolnoki KCSE

Jó szereplésben bíznak a hölgyek

A női csapat a héten kezdi meg a felkészülést a megyei első osztályú bajnokságra, ahol az előző idényben a harmadik helyen végzett. A csapatszellem kiemelkedő a hölgyeknél, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez, ráadásul a legtöbben a nyáron sem álltak le, strandkézilabdáztak országszerte. A hamarosan induló szezonban szeretnének minél előrébb végezni.

A keret: Balogh Edina, Batta Fruzsina, Danyi Dorina Krisztina, Dehenes Éva, Ducza Adél, Fehér Andrea, K. Nagy Krisztina, Kis Csenge Anna, Molnár Krisztina, Némethné Germán Anita, Nyolcasné Tolvaj Ilona, Pap Ágnes, Patkós Gabriella, Rieger Melanie Elizabeth, Tasi Ramóna, Torba Cintia, Tóth Réka

Vezetőedző: Fejes László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában