Labdarúgás - Megye I.

2021.08.19. 06:55

A Mezőtúr az élmezőnybe vágyik, Karcagon a feljutásról álmodoznak

Elrajtol a megyei első osztály 2021–22-es szezonja, s az első fordulóban a nagy terveket szövögető Karcag az évek óta masszív középcsapatnak számító Mezőtúr otthonába látogat.

Varga Balázs

Kovács Richárd (kék-fehér szerelésben) és karcagi társai még nem kaptak ki a bajnokság második felében

Fotó: Pesti József

Szombat, 17.00, Mezőtúr–Karcag

Máshogy alakult a két csapat nyara, mivel Mezőtúron a keret magja megmaradt, mindössze ketten távoztak, s négyen érkeztek. Karcagon viszont nagy terveket szövögetnek, a feljutás a cél, így nem csoda, hogy kilenc játékos csatlakozott hozzájuk a nyáron, és nyilván számos futballista távozott. Kérdés, mennyire állt össze a rajtra a karcagi csapat.

Az előző szezonban mindkétszer 1–1-et játszottak egymással a felek a bajnokságban, de ebből nem igazán lehet kiindulni. Az viszont biztos, hogy ha a Karcag bajnoki címet akar nyerni, akkor már az első mérkőzésen meg kell mutatnia, mire képes, nem mellesleg a három pontot be kell gyűjtenie.

Mesterszemmel:

id. Erdősi Gyula, a Mezőtúr edzője: – Bízom benne, hogy sikeres idényünk lesz, szeretnénk az első nyolcban végezni a szezon végén. Amatőr csapatként nyilván a felkészülés ritkán zökkenőmentes, de még ahhoz képest szerintem jól elvégeztük a munkát. Szerencsére nagy változás nem történt a keretünkben, így az állandóság mellettünk szól, és úgy vélem, olyan csapat vagyunk, amelyik hazai pályán bármilyen ellenfélt képes megverni. Biztosan rendkívül nehéz mérkőzés lesz, ráadásul a Karcag úgy alakult át, hogy rengeteg játékosa más megyéből érkezett, így kevésbé tudom, mire számíthatok ellenük. Természetesen megteszünk mindent, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Ludánszki István, a Karcag edzője: – A klub célja, hogy vagy ebben az évben, vagy a következőben megnyerje az első osztályt. Örülök, hogy ehhez a feladathoz engem választottak, igyekszem megfelelni az elvárásoknak, s próbálok majd minden héten olyan csapatot felküldeni a pályára, amelyen a nézők látják, hogy milyen célokat akar elérni. Volt másfél hónapunk felkészülni a rajtra, de a keret kialakítása már két és fél hónappal ezelőtt elkezdődött. Alaposan átalakult a játékosállomány, így az elején nem volt egyszerű dolgunk, ám úgy érzem, készen állunk a rajtra. Mivel másik megyéből érkeztem, annyira nem ismerem a mezőnyt, de egyébként is inkább a saját csapatom játékára szeretek koncentrálni. Természetesen nem számítok könnyű mérkőzésre, de szeretnék győzelemmel kezdeni.

Több bajnokesélyes is akad

Természetesen érdemes kitérni a mezőny többi tagjára is. Mint említettük, a Karcag a bajnoki címre tör, de több gárda is szeretne az első helyen végezni. A Tiszaföldvár az előző idényben odaért a dobogóra, és kimondva-kimondatlanul ezúttal még előrébb zárna. Emellett úgy tudjuk, a Martfű is a bajnoki címről álmodozik, ahová a fél törökszentmiklósi bajnokcsapat áttette a székhelyét. Minden bizonnyal a második helyezett Tószeg is ott lesz a dobogó környékén, s akárcsak tavaly, a Jászárokszállás idén sem ígérkezik gyenge együttesnek. Az idény meglepetéscsapata a Kisújszállás lehet, amely sokat erősödött nyáron.

További párosítások:

Szombat: Tiszapüspöki–Tiszaföldvár, Kisújszállás–Jászfényszaru, Tószeg–Kunszentmárton, Szajol–Martfű, 17.00

Vasárnap: Jánoshida–Kunhegyes, Jászárokszállás–Újszász, 17.00

Szabadnapos: Rákóczifalva

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában