vízilabda

2021.08.12. 07:00

Alapoz a Dózsa, három fronton lesz érdekelt a csapat

Munkába állt a bajnoki címvédő és Eurokupa-győztes Szolnoki Dózsa csapata. A felkészülésről és a várható programról Zsivko Gocics vezetőedzővel beszélgettünk.

Varga Csaba

Edzés előtti megbeszélés: Zsivko Gocics (jobbra) és Hangay Zoltán a napi programot beszéli meg a játékosokkal

Forrás: Szolnoki Dózsa

Már egy hónap sincs hátra, és elindulnak a bajnoki küzdelmek az első osztályban, ezért teljes erővel alapoznak a szolnoki vízipólósok, akikre a bajnoki küzdelmek mellett Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-meccsek is várnak a következő szezonban.

– Egyelőre foghíjasan készülünk – mondta Gocics ed­ző.

– A válogatottal olimpiai bronzérmes Angyal Dani jól megérdemelt pihenőjét tölti, majd augusztus 30-án csatlakozik hozzánk. Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor pedig a ju­niorválogatottal készül a közelgő világversenyekre. A többiek szorgalmasan edzenek, egyelőre sok úszás és kondizás szerepel a programban. A folytatásban majd egyre több szerepet kap a labda, és lesznek tesztmeccseink is. Egyelőre ennyi, ki sem látszunk a munkából.

Edzés előtti megbeszélés: Zsivko Gocics (jobbra) és Hangay Zoltán
a napi programot beszéli meg a játékosokkal
Fotó: Szolnoki Dózsa

Ami biztos, hosszú lesz a következő szezon. Szeptember 8-án rajtol a tizennégy csapatos OB I.-es bajnokság, és a Dózsa a Debrecen ellen kezd. Az élvonalbeli küzdelmek­ben továbbra is oda-vissza ját­szanak egymással a felek. Az alapszakasz utolsó fordulóját április 9-én rendezik meg. A rájátszás azonban majd csak két hónappal később kezdődik, mert időközben május 13. és 29. között Japánban, pontosabban Fukuokában rendezik meg a világbajnokságot.

A bajnoki folytatásról annyit, hogy a rájátszásban az 1–12. helyezett csapat vesz részt, a szokásos párosítás (1–4., 2–3. stb.) alapján az egyik fél hetedik pontjáig küzdenek egymással. A döntő az egyik fél második győzelméig tart, a bronzéremért páros mérkőzést játszanak.

A Magyar Kupa pedig a nyolcaddöntővel indul szeptember 17. és 19. között, a Dózsa vetélytársa a Kaposvár lesz az oda-visszavágós párharcban.

Végül és nem utolsósorban néhány szó a Bajnokok Ligájáról, amelynek a főtábláján ismét tizenhat gárda lesz érdekelt. A selejtezőket szep­tember 24. és október 20. között rendezik. A főtáblán október 26-án lesz az első forduló. A fukuokai vb miatt a BL programja is módosul, a nyolcas döntőre június 30. és július 2. között kerül sor Belgrádban. Reméljük, hogy szolnoki részvétellel.

A Szolnoki Dózsa kerete

Játékosok: Angyal Dániel, Bányai Márk, Bilal Gba­da­mas­si (holland), Gárdonyi András, Ivan Zovic (horvát), Jansik Dávid, Kristijan Milakovic (horvát), Konarik Ákos, Kovács Gergő, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Pető Attila, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András.

Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő. Szakmai igazgató: Kovács István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában