Kosárlabda

2021.08.05. 20:22

Most a lányok nyertek egy meccset a 3x3-as kosártornán

Csütörtökön második napjához érkezett a szolnoki 3x3-as kosárlabda Nemzetek Ligája versenysorozat, Oroszország női csapatának kiválása miatt némileg módosított programmal.

hunbasket.hu

Forrás: Shutterstock

Az oroszok egyik játékosa a szerdán ugyanis megsérült, és mivel eleve csere nélkül álltak ki a keletiek, így feladni kényszerültek a tornát – Ausztria és Németország ennek köszönhetően egy-egy „potya” győzelemmel gyarapodott – írja a hunbasket.hu.

A magyar érdekeltségű derbik sorát a Földi Sándor irányította fiúk nyitották Lengyelország ellen – fej fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Féltávnál 9-8-ra a lengyelek álltak jobban, az utolsó három percre pedig szintén minimális, 11-10-es fórral fordultak. 12-nél utol is érték őket Varga Ákosék, de innen rövid idő alatt futottak egy 4-0-t Boguckiék, és végül 20-14 arányban behúzták a győzelmet.

Egy órával később következtek a lányok, az előző naphoz képest egy helyen módosított kerettel – Süle Krisztina szövetségi kapitány Király Andrea helyett, ezúttal Herman Alízt nevezte a csapatba. Az ellenfél az a Szlovákia volt, akitől szerdán13-9-re kikaptak Tóth Orsolyáék, volt tehát miért visszavágni. A fiúk összecsapásához hasonlóan ez is végig szorosan alakult, főként Tóth és Varga Eszter kosaraira támaszkodtak a mieink. 12-10-es magyar előnnyel fordultak a felek az utolsó két percre, nem volt tehát kosáreső, védekezés annál inkább. Az utolsó perchez érkezvén fordítottak a szlovákok, de Varga betörésével sikerült egyenlítenünk 9 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt (14-14). Labdát vesztett Szlovákia az utolsó támadása során, így még maradt öt másodperce válogatottunknak, hogy megnyerje a meccset. Tóth Orsi indult el a bal oldalról a büntetővonal felé, ráemelte a középtávolit, amely egy-két pattanás után a gyűrűben landolt – komoly izgalmak után sikerrel rajtoltak tehát a hölgyek.

Rögtön következett a férfi magyar-szlovák derbi is – eleinte inkább a szlovákok, később mi vezettünk, az eddigi sormintát követve ez is szoros derbi volt. 13-13-mal fordultunk az utolsó három percre, ám a következő három pontot az ellenfél szerezte, így végül 18-16-os sikert aratott. A fiúk ezzel nem tudták megismételni szerdai győzelmüket, két vereséggel zárták a játéknapot.

A magyar meccsek sorát a remek játékerőt képviselő Lengyelország ellen zárták Süle Krisztináék. A fizikális, jó felépítésű lengyelek a palánk alatt bedarálták a vékonyabb magyar lányokat, és ha kellett, kintről is betaláltak – Varga Eszterék nem igazán tudtak a gyűrű közelébe jutni, kintről pedig nem céloztak pontosan. 21-7-es sikerükkel a lengyelek jutottak a döntőbe, így az előző naphoz hasonlóan ezúttal is 1-3-as magyar mérleget könyvelhettünk el a tornán.

A folytatás pénteken délután négytől a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri mini stadionban.

Eredmények

Férfiak: Magyarország–Lengyelország 14–20, Magyarország–Szlovákia 16–18.

Nők: Magyarország–Szlovákia 15–14, Magyarország-Lengyelország 7–21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában