ABONY/BUDAPEST

2021.10.27. 19:59

A Nemzeti Vágta döntőjéig menetelt a fiatal versenyző

Ezúttal is Abony színeiben állt rajthoz a Nemzeti Vágtán Zboray Viktória, aki kiválóan szerepelt a Hősök terén megrendezett programon. A döntőig menetelő versenyzőt a fővárosi futamon átélt élményeiről kérdeztük.

Hartai Gergely

Az abonyi színekben versenyző Zboray Viktória (fehér lovon) ezúttal az ötödik helyen zárt a Hősök terén megrendezett döntőben Beküldött fotó

– Tavaly harmadik lett a középfutamban, most pedig ötödik a döntőben. Gondolta volna korábban, hogy ilyen eredménnyel zárja az idei versenyt?

– Egyáltalán nem. A mostani program előtt tisztában voltam azzal, hogy nagyon erős a mezőny. Az, hogy 72 ló helyett 60 került Budapestre, azt jelentette, hogy gyenge lovaknak még szerencsével sem volt esélyük bejutni a fővárosi vágtára. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy jobban szerepeljünk, mint tavaly. Titkon abban reménykedtem, hogy a középdöntőig jutunk egy jó időeredménnyel.

– Miben tért el leginkább az idei verseny az előzőhöz képest?

– Rendkívül sokat számított, hogy ezúttal már nézők is eljöhettek az eseményre. A szurkolásuk plusz energiát adott. Ezenfelül a múlt évi futamon komoly tapasztalatokra tettem szert, így tudtam, mire számítsak. Marokkó lovam ráadásul kitűnő felkészítést kapott. Itt jegyezném meg, hogy rengeteget segített az edzőm, Petrik Tamás, aki időt és energiát nem sajnálva, mindenben támogatott. A Nemzeti Vágtán elért ötödik helyezésem legalább annyira az övé is, mint amennyire az enyém. Ami pedig a felkészülés hátterét illeti, az elmúlt esztendőben egyértelmű volt, hogy Marokkóval indulok. Idén viszont két hónapon át egy másik lóval edzettem, ám végül arra jutottunk, hogy Marokkóval jobbak az esélyeink. Két hónapra le is költöztem hozzá, így mindennap tudtunk készülni.

Mit szólt az előkelő helyezéshez a környezete?

– Büszkén mondhatom, hogy a versenyre népes szurkolótábor kísért el, köztük volt a családom is. Mindannyian nagyon örültek a váratlan eredménynek. Az abonyi önkormányzatnak saját standja is volt a versenyen.

Az abonyi színekben versenyző Zboray Viktória (fehér lovon) ezúttal az ötödik helyen zárt a Hősök terén megrendezett döntőben
Beküldött fotó

 

Korábbi beszélgetésünkben említette, hogy Skóciában, Dundee városában tanul. Ott is van lehetősége a lovassportnak hódolni?

– Természetesen, itt is adott ehhez a környezet, azonban nem egészen úgy, mint odahaza. Jelenleg a Dundeei Egyetem versenycsapatának kapitánya vagyok. Kéthetente egyszer edzünk, ellenben nem olyan kategóriájú lovakkal, mint Magyarországon.

Hogyan tovább? Jövőre is elindul a Vágtán?

– Mindenképpen. Elvárásaim viszont nincsenek. Azt gondolom, Marokkóból már sikerült kihozni a maximumot. Ahhoz képest, hogy ő valójában ugróló, bejutott a Nemzeti Vágta döntőjébe. Ezt óriási dolognak tartom.

Eddig Abonyt képviselte a futamokon. Így lesz ez a későbbiekben is?

– Ha máskor is mellettem döntenek, akkor feltétlenül. Október elején többen is ellátogattak a városból a Hősök terére, hogy biztassanak. Annak ellenére, hogy nem vagyok abonyi, szinte már úgy kezelnek, mintha az lennék. Jó érzés ez nekem. Megtisztelő számomra, hogy a települést képviselhetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában