labdarúgás NB III.

2021.10.31. 18:22

Füredi bravúrgyőzelem a listavezető ellen

A 15. fordulóval folytatódtak az NB III. Keleti csoportjának küzdelmei. A Tiszafüred és a Jászberény három, míg a Törökszentmiklós egy pontot szerzett a játéknapon.

Sebestyén János

Barzsó Attila gólja is kellett a BKV Előre legyőzéséhez

Fotó: Pesti József

A Tiszafüred hazai pályán fogadta az első helyezett BKV Előre csapatát. A találkozón a fürediek az eddigi legjobb játékukat bemutatva óriási meglepetésre legyőzték az éllovast, akik önmagukhoz képest gyengébben futballoztak. Elsőként Nagy Olivér volt eredményes tizenegyesből, majd a szünet előtt pár perccel Barzsó Attila talált be.

A fordulást követően több gól már nem esett, így a TVSE 2–0-ra győzött a bajnokaspiráns ellen. Érdekesség, hogy a meccs végén a tiszafüredieknél bemutatkozott a nemrég szerződtetett, komoly NB I.-es múlttal rendelkező hátvéd, Völgyi Dániel is.

Kalóz Ádám jó játéka is kellett a BKV Előre legyőzéséhez
Fotó: Pesti József

A forduló kiesési rangadóján a Salgótarján a Törökszentmiklóst fogadta. A kemény, párharcokkal tarkított meccsen az első félidő elején a hazaiak szereztek vezetést, Horváth Máté révén. A folytatásban a miklósi együttes mindent egy lapra feltéve támadott, és a 71. percben Pataki Zoltán fejesgóljával sikerült is egyenlítenie.

A találkozón több találat nem született, így hiába állt közelebb a Törökszentmiklós a győzelemhez, be kellett érnie az egy ponttal. A meccs krónikájához tartozik, hogy a TFC szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette a játékvezető, valamint egy tizenegyest érő szituációnál is néma maradt a sípja.

A Jászberény Újpesten vendégszerepelt, ahol a lila-fehérek második csapatával mérkőzött meg. A hétközi Vasas elleni kupaforduló ugyan sokat kivett fizikálisan a berényiekből, de az akaratuknak és némi szerencsének köszönhetően Tóth Olivér és Aranyos Mózes góljaival elhozták a három pontot a fővárosból.

Eredmények:

Tiszafüredi VSE–BKV Előre 2–0 (2–0)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 250 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Balla L., Elek B.)

Gólszerzők: Nagy O. (27. – tizenegyesből), Barzsó A. (41.)

Salgótarjáni BTC–Törökszentmiklósi FC-Veteriner 1–1 (1–0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 150 néző. Vezette: Juhász Dávid (Imrő J., Molnár I.)

Gólszerzők: Horváth M. (14.), ill. Pataki (71.)

Újpest FC II.–Jászberényi FC 1–2 (0–1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 100 néző. Vezette: Molnár Réka (Ancsin Z., Flinta Z.)

Gólszerzők: Varga Gy. (66.), ill. Tóth O. (6.), Aranyos M. (84. – tizenegyesből)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában