sportnap

2021.10.29. 17:28

Különféle sportágakkal ismerkedtek a mezőtúri gyerekek

Sportnapot rendeztek Mezőtúron, a városi sportcentrumban. A nagyszabású rendezvényen óvodás és általános iskolás gyerekeknek mutatták be, milyen sportokat próbálhatnak ki, esetleg űzhetnek hosszabb távon is a városban.

Rimóczi Ágnes

A gyerekek lelkesen és örömmel próbálták ki az egyes mozgásformákat a minapi rendezvényen

Fotó: Jenei József

Volt, aki a kezébe vette és dobta a labdát, akadt, aki inkább rúgta a bőrt, és voltak olyanok, akik a küzdősportok iránt érdeklődtek. Az biztos, hogy minden gyerek érdeklődéssel figyelte a dobásokat, fogásokat, rúgásokat, melyeket szakemberek mutattak be. Segítségükkel ki is próbálhatták a különféle sportokat a kicsik és nagyok.

– Ez volt a rendezvényünk célja. Az, hogy bemutassuk, megkedveltessük a sportágakat a gyerekekkel, és hangsúlyozzuk, hogy a sport elengedhetetlen a testi és lelki egészségünk megőrzéséhez – foglalta össze röviden Pozderka-Korcsok Anita.

A FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Mezőtúr Alapítvány kurátora a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy pályázati támogatásból szervezték meg a „Sportoljunk együtt egészségünkért” elnevezésű sportnapot. Az önkormányzat közreműködésével megvalósuló rendezvény a sportolás népszerűsítésére, az egészséges életmódra nevelésre fókuszált.

– Nagy öröm volt számunkra, hogy az intézményvezetők, igazgatók pozitívan fogadták a megkeresésünket. Érkeztek is szép számmal a város nagycsoportos óvodásai és általános iskolásai, közel ezer gyermek vett részt az eseményen. A visszajelzések alapján jól érezték magukat a gyerkőcök, örömmel próbálták ki a sportágakat, bízunk benne, hogy az élmények hatására kedvet kapnak a rendszeres testmozgáshoz – emelte ki Pozderka-Korcsok Anita.

A gyerekek ezen a napon – a tánc- és fitneszbemutatókkal együtt – összesen tizenöt sportággal ismerkedhettek meg. Így szerepelt a programban labdarúgás, kézilabda, úszás és vízilabda, atlétika, ökölvívás, asztalitenisz, tenisz, kungfu, thai-box és dzsúdó. Az alapítvány kis ajándékkal is kedveskedett a résztvevőknek, akik egy-egy emblémázott tornazsákkal és egy abban rejlő, a sportágakról minden információt tartalmazó kiadvánnyal térhettek haza, a sportoláshoz pedig ásványvizet kaptak.

Az értékes, hasznos rendezvénnyel szeretnének hagyományt teremteni a szervezők.

A gyerekek lelkesen és örömmel próbálták ki az egyes mozgásformákat a minapi rendezvényen
Fotó: Jenei József

Olimpiai bajnokkal is találkoztak

A szakosztályok vezetőinek és szakavatott tagjainak segítségével kaptak információkat a fiatalok, a különféle bemutatókat kiváló sportolók előadásai is színesítették. Így Kis Gábor olimpiai bajnok vízilabdázónak, az Invictus Úszó és Vízilabda SC szakmai igazgatójának megnyitója után Mezőtúrról elszármazott sportolóktól, Tokács Anikó testnevelő tanártól, kézilabdaedzőtől, Farkas József ökölvívó szakedzőtől, az UTE edzőjétől, Barta Gyulától, a városi sportcentrum vezetőjétől, valamint Nagy Mihály labdarúgó szakedzőtől, utánpótlás-nevelő szakembertől kaptak a sportolással kapcsolatos hasznos információkat a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában