Birkózás / Galériával

2021.10.14. 19:34

Ünnepeltek a szolnoki birkózók

Az elmúlt évben ünnepelte megalakulásának 110. évfordulóját a Szolnoki MÁV SE. Most a patinás egyesület birkózó szakosztályát köszöntötték, melyet 110 esztendeje, 1911-ben alapítottak Szolnokon.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balazs

A Véső úti B. Nagy Pál Sportcsarnokban megtartott ünnepségen Pataki József, a Szolnoki MÁV SE ügyvezető elnökének köszöntőjét követően Nedbalek Ferenc, a birkózó szakosztály vezetője beszélt az elmúlt 110 év eredményeiről, hiszen a klub versenyzői egyéniben és csapatban is szép eredményeket értek el a honi és nemzetközi színtéren is.

Elég csak említeni az elmúlt évtizedek kiemelkedő versenyzői közül Ari László, Nedbalek Ferenc, Pintér József, Postás László, Lőcsei István, Líbor Dezső, Török Péter, Németh Tamás, Somodi Tamás, Sulyok Róbert, Sulyok Béla, Szarka Imre, Tóth Attila, Tiger Tibor, Tőkei György és Tőkei Sándor nevét.

Az utóbb emlegetett kiválóságok magyar bajnoki címek mellett az Európa-bajnokságokról és a világkupákról szállították az érmeket és az értékes helyezéseket. Az idő haladtával azonban elfogytak a felnőtt versenyzők Szolnokról, ráadásul létesítményproblémákkal is küzdöttek.

Mint Nedbalek Ferenc is elmondta, sokáig csak a túlélés volt a céljuk, ám 2017-ben új alapokra helyezték a munkát, ekkor indult el az utánpótlás-nevelés a klubnál. Jönnek is az eredmények, hiszen fiataljaik a korosztályos magyar bajnokságokról, diákolimpiákról szállítják az érmeket, tehát életben maradt a birkózósport Szolnokon.

– Szolnok mindig is a sportág egyik fellegvára volt – hangsúlyozta Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke. – Aktív koromban én is birkóztam a szolnoki versenyzők ellen, akik kemények és jól felkészültek voltak. Tudom, hogy leginkább létesítmény problémákkal küzdöttek az elmúlt években. Nedbalek Feri nehéz örökséget vett a nyakába, de azt is látom, hogy dolgozik az utánpótlásuk, ami nagyon jó hír.

Megoldódni látszanak azonban a létesítmény gondok. Tasnádi Zoltán szolnoki önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Véső úti sportkomplexumban már épül a kétszintes birkózó- és dzsúdócsarnok, amit jövő tavasszal vehetnek majd birtokukba a sportolók. Végül és nem utolsósorban tizenhat fiú és leány birkózópalánta látványos bemutatójával zárult a jubileumi ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában