Kézilabda

2021.11.04. 07:00

A mezőtúriak kettős sikere

A hatodik forduló találkozóit rendezték meg az NB II. Délkeleti csoportjában.

V. Cs.

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

UniTurn Kunszentmárton–QSM-Algyő 31–29 (13–12)

Kunszentmárton: Subicz – Krasznai G., Danku Cs., Gelley 10 (3), Cselovszki 8 (1), Fekete K., Kovács A. 2. CSERE: Polgár (kapus), Békési 3, Pásztor Á. 1, Losonc, Branyiczki 3, Arany 4, Birgés, Fekete B., Kiss T. Edző: Szőke István.

Végig óriási, fej fej melletti csatát hozott a mérkőzés. A hajrában Kovács András gólja döntötte el a két pont sorsát a kunszentiek javára.

Szolnok KCSE–Túrkevei VSE 37–30 (20–16)

Öt percig egymás nyomában loholtak a felek, aztán Csibrány Márkék elléptek megyei vetélytársuktól, és magabiztos győzelmet arattak.

Mezőtúri AFC–Köröstarcsai KSK25–24 (15–14)

Nagy küzdelmet vívott egymással a két régi vetélytárs. A végjátékban Sárosi Gergő találata a mezőtúriak számára hozta meg a győzelmet.

Székács KE–Pick Szeged U23 39–31 (19–19)

Székács: Varga I. – Berkes 9 (2), Csanádi 7, Nyikos 1, Szöllősi B. 7, Holló 10, Dócs 4. CSERE: Rizinger (kapus), Kapás, Szollár, Pásztor G., Sütő 1, Kovács H. Edző: Szloska Krisztián.

A vendégek szerezték meg a vezetést, majd a Székács az első támadásából hetest harcolt ki, amiből Szollár Szabolcs nem készakarva, de a vendégkapus fejét találta el. Ezért a játékvezetők kizárással büntették a törökszentmiklósi játékost, s az első játékrészben még fej fej mellett haladtak a csapatok. A második félidő már jobban alakult a miklósiak számára, akik egy 8–3-as rohammal megléptek vetélytársuktól. Innen már nem tudott visszajönni a meccsbe a fiatal Tisza-parti gárda. A találkozót pedig rutinosan behúzta a címvédő, listavezető törökszentmiklósi legénység.

– Nagyon nehéz első félidőt játszottunk, a folytatásban tempóban fel tudtuk venni a versenyt a szegediekkel, ennek köszönhetően sikerült itthon tartanunk a két pontot – nyilatkozta Szloska Krisztián az összecsapást követően.

A férfibajnokság állása: 1. Székács 12 pont, 2. Mezőtúr 10, 3. Makó 8, 4. Kunszentmárton 8, ...8. Szolnok 6, ...12. Túrkeve 0 pont.

Mezőtúri AFC–XVI. Ker. KMSE 39–26 (20–13)

Jó játékkal, Tóth Mónika 11 és Négyesi Tünde 10 góljának is köszönhetően szerezték meg szezonbeli első győzelmüket a mezőtúri hölgyek a mindössze tíz játékossal felálló fővárosiakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában