Vízilabda

2021.11.16. 19:12

A Szuperkupáért játszhatnak Szolnokon

A meccs december 20-án, hétfőn lesz.

Varga Csaba

KÉP: Négy esztendeje nyerte meg a Szuperkupát a Szolnoki Dózsa csapata

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A vlv.hu információi szerint ez évben is megrendezik a Bajnokok Ligája-címvédő és az Eurokupa-győztes összecsapását az Európai Szuperkupáért. A két klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása hamarosan várható, s a meccs Szolnokon lesz december 20-án, hétfőn.

A Bajnokok Ligáját ebben az évben a Pro Recco nyerte, a belgrádi döntőben a címvédő Ferencvárost 9–6-ra győzte le.

Az Eurokupa magyar döntőt hozott, a finálé első meccsén, Szolnokon háromgólos előnyt szerzett Zsivko Gocics csapata, a visszavágó rendes játékidejében viszont az OSC egalizált, a trófea ötméteresekkel dőlt el a szolnokiak javára.

A BL-főtábla versenynaptárában december 15-i dátummal OSC–Pro Recco mérkőzés szerepel. Az olaszok ezután Budapesten maradnának, itt készülnének edzőmeccsekkel, december 20-án, hétfőn pedig a szolnoki Vízilabda Arénában játsszák le a mérkőzést az Európai Szuperkupáért. A program még nem hivatalos, de a magyar és az olasz klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása pedig napokon belül várható. Úgy tudjuk, hogy a találkozót várhatóan a Digi Sport közvetíti.

Négy esztendeje nyerte meg a Szuperkupát a Szolnoki Dózsa csapata
Fotó: Czagány Balázs / MTI

A LEN szervezésében 1976 óta küzd meg a szuperkupáért az első és a második számú európai klubtorna győztese.

A ranglistát a Pro Recco együttese vezeti hat győzelemmel. A szolnoki csapat egyszer, négy esztendeje hódította el az Európai Szuperkupát, amikor a budapesti döntőben 6–6-os döntetlent játszott a Ferencvárossal, majd az ötméterespárbajban 4–2-re végül diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában