kosárlabda

2021.11.23. 07:00

Pór Péter vezeti a válogatottat

Szünetel az NB I/A csoportos férfibajnokság azon egyszerű okok miatt, mert válogatottunk világbajnoki selejtezőmérkőzések előtt áll. Sajnos nem a legjobb előjelekkel készül nemzeti csapatunk a pénteki, portugálok elleni idegenbeli és a jövő hétfői, franciákkal szembeni kaposvári összecsapásra.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

Ami kész ténynek vehető, Ivkovics Sztojan szövetsé­gi ka­pitány és a játékosok közül Golomán György pozitív koro­navírusteszt miatt hiányozni fog mindkét mérkőzésről. Mindezeket hétfőn jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. Mint megtudtuk, a szakvezető és a Falco KC Szombathely centere is hazatért, mindketten karanténban vannak.

Jelen állás szerint Pór Péter szövetségi edző irányítja majd a magyarokat mindkét vb-selejtező mérkőzésen.

Szalay Ferenc emlékeztetett arra, hogy jövő szeptemberben Európa-bajnokság vár a válogatottra, amelyre remek felkészülésként szolgálhatnak a pénteken kezdődő vb-selejtezők.

– Az utóbbi idők legösszetartóbb csapata ez a mostani – jelentette ki az MKOSZ vezetője.

A szolnoki kötődésű Pór Péter, aki klubszinten az Olajbányász szakmai igazgatója, úgy véli, nem szabad félvállról venni a portugál csapatot.

– Erős, jó fizikumú játékosok alkotják az ellenfelet, ezt már a Szolnok is tapasztalhatta, amikor nemrég kétszer találkozott az Európa-kupában az FC Portóval. Ami az olimpiai ezüstérmes franciákat illeti, nem tudni még, hogy kik állnak rendelkezésre, de náluk még a B és C csapat is komoly játékerőt képvisel – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában