Labdarúgás - NB III.

2021.12.21. 07:00

A Jászberény és a Tiszafüred trénere is beszélt a téli alapozásról

Az NB III. idényének végeztével a téli alapozásról, valamint az előttünk álló átigazolási időszakról kérdeztük a jászberényiek edzőjét, Német Gyulát és a tiszafüredi Dorcsák Zoltánt, valamint Erdős Lászlót, a TFC elnökhelyettesét is megszólaltattuk.

Sebestyén János

Dorcsák Zoltán (kékben) végleg maga mögött hagyná az őszi sérüléshullámot, és jövőre a középmezőnyben végezne

Forrás: Pesti József

– A megérdemelt (rövid) pihenő után, mit lehet tudni a téli alapozásról? Miben látja a fejlődési lehetőséget? 

Német Gyula: – Még egyeztetés alatt van, de január 4-én vagy 5-én kezdünk. Mindennapos edzéssel készülünk, összesen hét edzőmérkőzéssel (szerda-szombat ritmusban), melyeken harmadosztályú csapatokkal fogunk összecsapni. Játékban fejlődnünk kell mindenképpen, illetve ki szeretném próbálni a három belső védős rendszert is, mivel ezáltal a labdakihozatalok is jobban működhetnek. A csapat sebességén is jó lenne javítani, mivel ezen a szinten kevés együttes tud vele mit kezdeni, ha jó ütembe indulsz el, akár labdával, vagy labda nélkül. Ezek mellett persze a fiatalok fejlődését is szem előtt fogjuk tartani, meg fogják kapni a lehetőséget a bizonyításra.

Dorcsák Zoltán: – Január 6-án kezdjük a felkészülést, azon a héten még ráhangoló edzések lesznek, de azt követően elkezdődik az érdemi munka. A tréningek mellett szerda-szombat ritmusban fogunk felkészülési meccseken pályára lépni. A játékunkkal nem volt nagy gond a félévben, hiszen senki nem futballozott le minket, azonban a helyzetkihasználásunkon javítani kell. A védekezésünket is stabilnak gondolom, de a visszatámadásaink nem elég fegyelmezettek, picit könnyen tudnak megkontrázni bennünket, ezen is dolgoznunk kell majd.

– Az átigazolási tervekkel kapcsolatban megosztana velünk néhány (tudható) információt?

Német Gyula: – Az lenne a legnagyobb erősítés, ha együtt tudnánk tartani a keretet... Kapust biztosan igazolnunk kell, hiszen a nyáron igazolt fiatal hálóőrünkre, a Ferencvárosban nevelkedő Hajnal Dénesre nem számíthatunk súlyos sérülése (szalag-szakadás és porcleválás) miatt, valamint egy igazi befejezőembert is elbírna az együttes.

Dorcsák Zoltán: – Távozókról még korai beszélni, de nem zárom ki, hogy lesznek. Az örömteli, hogy a sérültjeink Nagy Olivér kivételével felépülnek a szezon folytatására, bár Szövetes Krisztián nem lesz egyből bevethető, őt fokozatosan kell majd felépíteni. Négy, öt új játékos érkezése várható, a támadó és a védekező szekcióban egyaránt, kiszemeltjeinkkel már zajlanak a tárgyalások.

Mint hírportálunk már beszámolt róla, a múlthéten közös megegyezéssel szerződés bontott a Törökszentmiklósi FC-Veteriner Török László edzővel, így a klub alelnökét, Erdős Lászlót kérdeztük a tréner utódlásáról, a csapat felkészüléséről: 

– Nincs még döntés az új edző kilétéről, természetesen dolgozunk az ügyön, igyekszünk körültekintően eljárni. A felkészülés edzőtől függetlenül január 4-én veszi kezdetét, és hat edzőmérkőzés szerepel a programban. Lesznek távozóink, de természetesen szeretnénk megerősíteni a keretet, vannak is kiszemeltjeink. Amint hivatalos lesz, értesíteni fogunk mindenkit a fejleményekről.

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában