Galériával

2021.12.15. 19:45

Díjazták a legjobb sportolókat Szolnokon

Szerda délután tartotta az immár hagyománnyá avanzsálódott évzáró díjátadó ünnepségét a Szolnoki Sportcentrum–Sportiskola. Az ezúttal a B. Nagy Pál Sportcsarnokban lebonyolított rendezvényen a szervezők a sportoló fiatalokat, az edzőiket, valamint a szakosztályok vezetőit látták vendégül.

Sebestyén János

A sportműhely sportolói a 2021-es évben 36 magyar bajnoki címet szereztek, valamint 171-en értek el országos helyezést

Forrás: Mészáros János

Az eseményre a sportcsarnok ízléses ünnepi díszbe öltözve várta az ünneplőket. A pandémiai szigorítások miatt a jelenlevők rutinosan szájmaszkot viseltek és a szabályok szerinti távolságokra foglaltak helyet, kihasználva a terem nagyságát. 

A díjátadás hangulatos, élőzenés felvezetéssel kezdődött, majd Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte Szalay Ferenc polgármestert, Hicsó Györgyöt, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárját, illetve Szutorisz-Szügyi Csongort, a Szolnoki Tanke­rületi Központ igazgatóját, akik megadták az ese­mény rangját. 

A vezető néhány gondolatot megosztott a helyszín névadójáról, párbajtörvívásban olimpia bajnok, lokálpatrióta B. Nagy Pálról, majd köszöntötte azt a 158 sportolót és 38 edzőt, akik egész éves teljesítményükért elismerésben részesültek, megemlítve, hogy néhányuk igazoltan volt távol egyéb elfoglaltságaik miatt. 

Kiemelte beszédében, hogy jelenleg 1313 fő a sportiskola létszáma, amely örömteli, valamint büszkén jelentette be, hogy a 2021-es évben 36 magyar bajnoki címet szereztek sportolóik, 171-en értek el országos helyezést, valamint 35 nemzeti válogatott kerettagot is magáénak tudhat a sportműhely.

Beszéde után köszöntötte Szalay Ferenc polgármestert (aki 1993-ban a sportiskola tantestületét irányította), aki megtisztelte jelenlétével a díjátadó ünnepséget, és mondott lelkesítő, egyben motiváló beszédet az egybegyűlteknek. Rámutatott a sport és a tanulás fontosságára, a sport utáni civil élet megalapozására, illetve ő is méltatta a csarnok névadóját. 

Szalay Ferenc hangsúlyozta az oltások beadatását és fontosságát, mivel, mint mondta, a sportolókat sem kíméli a járvány. Üdvözölte azon döntést is, hogy a korábbi 1500 fős ünnepség helyett, most egy bensőségesebb, biztonságosabb rendezvénnyé tették a szervezők a sportolói díjak átadását.

A két szónok után a hagyomány folytatásaként leleplezték a 2021-es dicsőségtablót, melyen a sportágak idei bajnokai, válogatottjai, illetve az edzői szerepelnek. A dicsőséges leleplezésben Rózsa József és Szalay Ferenc mellett Keszthelyi Luca atléta, és Pádár Luca evezős segített, akik saját sportágaik kiválóságai.

A műsor az átadóval folytatódott, a díjazottak sportáganként fáradtak ki a pódiumra. 

Elsőként az atlétikai szakosztály kiváló sportolói vették át a megérdemelt elismeréseket, majd a Judo kiválóságai következtek. A díjak átadása után egy lábtoll-labda bemutató következett, a zsonglőrködéseket a publikum feszülten figyelte, és a végén nagy tapssal jutalmazta. Ezek után a fiú röplabdázók vonultak a színpadra, majd az Evezősök és Kajak-kenu képviselői is begyűjtötték az elismeréseket, ahogyan tették a röplabdás lányok is. Ismét újabb produkció következett, ezúttal ugrálóköteles-show, mely szintén nagy tapsot kapott a nézőktől. A díjátadás folytatásában a kosárlabdás hölgyek, a fiúk és Vívás szakág sportolói is megkapták a jól megérdemelt jutalmukat. A sportolók után a szakosztályvezetők, illetve az edzők is átvehették a munkájukért járó díjat, majd újabb zenés blokk következett, mellyel be is fejeződött az ünnepség.

A remek hangulatú díjátadón világossá vált, hogy milyen remek szakmai munka folyik a szervezetekben, hiszen az fiatal sportolók kiváló eredményeiket sorolva, megbizonyosodhattunk arról, hogy messze vitték a Tisza-parti megyeszékhely jó hírét az országban és a világban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában