Kézilabda

2022.01.26. 06:30

A Kunszentmárton és a Túrkeve otthon kezd, míg a mezőtúri hölgyek idegenben

Február 19-én folytatódnak az NB II. Délkeleti csoportjának küzdelmei. Hírportálunk a múlthéten felkeresett három férficsapat (Székács, Mezőtúr, Szolnok) után a maradék két együttest, a Kunszentmártont és a Túrkevét is górcső alá vette, valamint érdeklődött az egyetlen megyei érdekeltségű NB II.-es női alakulatunknál, a Mezőtúrnál is.

Sebestyén János

Forrás: Beküldött fotó

Kunszentmárton KSK

A Szőke István vezette kunszenti együttes tíz ponttal a nyolcadik helyen telelt a pihenőidőszakban. A téli felkészülési programjukról az egyesület elnöke, Kiss József adott felvilágosítás: 

– Január első hetében, heti egy tréninggel kezdtük meg a felkészülést a február 19-i rajtra, amely a héten már bővülni fog plusz egy foglalkozással. Szervezés alatt van pár edzőmérkőzés is, amelyeket a bajnokság előtti egy-két hétben játszanánk, de a Covid megnehezíti ezeknek a szervezését, ráadásul minket is elért a betegséghullám, ami kihatással van a létszámra is, és így azért nehéz tervezni, mindenesetre bízunk benne, hogy gond nélkül el tudunk rajtolni. 

A célunk az első hat legjobb csapat közé kerülni és ezzel bennmaradni, stabil középcsapatként, hiszen tizenkét éve itt szerepelünk, és szeretnénk is itt folytatni a továbbiakban is. 

– Ősszel sajnos balszerencsések voltunk, sok olyan meccs volt, amin egy gól döntött, vagy épp egy apró nüansz, és most ott vagyunk, hogy nem tudjuk, hogy a tavasz mit hoz, de szerencsével akár az első négy között is lehetünk. A húsz fős keretünkben négy ifista is helyet kapott, a legnagyobb erősítés számunkra, hogy ezzel a kerettel folytatjuk a tavasszal is – sorolta a vezető.

Mindenesetre megyei rangadóval kezdi a meg új év küzdelmet a Kunszentmárton, mivel hazai pályán fogadják a két ponttal előttük álló, ötödik helyezett Szolnok csapatát.

Túrkevei VSE

Nincs könnyű helyzetben a Tímár Lilla dirigálta túrkevei csapat, hiszen még nem szereztek pontot az idei kiírásban, így sürgősen el kell kezdeniük a pontokat gyűjteni, ha a céljukat, a bennmaradást el akarják érni. Az együttes trénerét, Tímár Lillát kérdeztük a hogyan továbbról: 

– Január elején kezdtük el a felkészülést, heti három edzéssel készülünk a rajtra, most hétvégén, szombaton pedig itthon, az általunk szervezett villámtornán játszunk a Füzesabony és a Székács legjobbjai ellen. 

A következő hetekben pedig edzőmeccsek (heti egy) vannak tervben, amelyet igyekszünk úgy alakítani, hogy edzésidőpontban legyenek. 

– A keret változatlan, amelyet fiatal játékosok alkotják, akik bizakodnak a bennmaradást illetően. Ha azt nézzük, az előttünk álló Újkígyós csak négy pontra van, bármi megtörténhet ebben a járvány terhelte időszakban, igaz nálunk be van oltva mindenki. Kezdésként a szegediek U 23-as csapatával játszunk, és nem igazán tudjuk milyen Szegedre készüljünk, hiszen bőséges a kerete, de próbáljuk megnehezíteni a dolgukat, bár az utána lévő Újkígyós elleni meccs fontosabb lesz számunkra, a bennmaradás tükrében – mondta.

Mezőtúri AFC-Syngenta

Az utolsó előtti, tizenegyedik helyen álló mezőtúri hölgyek 7-én kezdték az alapozást, melyről Dömsödi Tamás, az együttes fiatal trénere bővebben is beszámolt: 

– Tavaly nyáron nem nagyon tudtunk igazolni, sőt augusztusban, az idényrajt előtt egy héttel két alapemberünk is eligazolt, így tudtuk, hogy nem vár ránk egyszerű félév, ami be is bizonyosodott. Most a télen próbáljuk megerősíteni a keretet, Gyomaendrődről Németh Kata irányító érkezett, de mellette még várható pár új igazolás is. 

Ugyanakkor az ifi és serdülő korú játékosaink is fejlődtek, rutint szereztek a mögöttünk hagyott időszakban, így bizakodunk, és mindent megteszünk a stabil bennmaradás érdekében. 

– Pénteken Gyulán játszunk egy edzőmeccset, majd egy hét múlva Kiskunmajsával mérkőzünk meg, illetve szervezés alatt van egy hatvani edzőmeccs is. Az első bajnokin Csorvásra utazunk, amely nem lesz egyszerű meccs, de próbálunk helytállni –nyilatkozta.

A MAFC szintén február 19-én kezd az ötödik helyezett Csorvás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában