Bodonyi Ákos

2022.01.10. 11:20

Az év legjobbjának választották a harminchat éves szolnoki szakembert

A szolnoki Bodonyi Ákost választották a szakemberek a tavalyi év utánpótlásröplabda-edzőjének. A harminchat éves tréner szakosztály-vezetője és edzője a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola korosztályos csapatainak, továbbá szövetségi ­edzője az U20-as válogatottnak és másodedzősködik a szolnoki felnőtt röplabdásoknál. Mindeközben lelkes testnevelő tanár a Fiumei általános iskolában... 

Mészáros Géza

Bodonyi Ákos csapataival és edzőtársaival számos sikert ért el Fotó: Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola

Lehetetlenségnek tűnhet a feladatokat úgy összeegyeztetni, hogy minden téren sikerélménye legyen az embernek. Úgy tűnik, Ákos kivétel.

– Mi tagadás, nehéz beosztanom az időmet úgy, hogy a munkáim mellett még a családomra, főleg a háromesztendős Ákos fiamra is legyen elég időm. Fanatizmus kell hozzá – vélekedett Bodonyi Ákos. 

Mint ismert, az elmúlt évben remekeltek a szolnoki röplabdázó fiúk a korosztályos országos döntőkben. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola fiataljai mind az öt utánpótlás-korcsoportban finalisták voltak a tornákon. Az U19-esek arany-, az U21-esek ezüst-, az U15-ösek pedig bronzérmet szereztek.

Néhány éve sikerült egy jó képességű és fontos, nagyon intelligens társaságot összehozni.

– A srácok kitettek magukért, jó volt látni az örömüket. Kiegyensúlyozott csapatmunkával értük el az eredményeket, amelyben Gulyás Ferenc és Bede Gábor kollégáimmal osztoztunk – mondott Ákos dicsérő szavakat a fiatal játékosokra és edzőtársaira is. A most elismert tréner hangsúlyozza, hogy a tavalyi érettségi időszak után öten a további tanulmányaik miatt távoztak a csapattól, de a mag megmaradt. Reményei szerint újabb fiatal játékosokat tudnak majd verbuválni, hiszen az egyesületük Szolnokon és környékén majd minden általános iskolában jelen van, komoly bázissal büszkélkedhetnek. 

Bodonyi Ákos a Heves megyei Tarnaörsön cseperedett fel. Az általános iskola elvégzése után a jászárokszállási hatosztályos gimnáziumban tanult tovább, majd az egri tanárképzőben diplomázott. A szolnoki Fiumei iskolában kapott állás, ezért ide költözött. A helyi felnőtt-röplabdacsapatot erősítette, közben családot alapított, egyetemi szinten középiskolai tanári képesítést, illetve a Testnevelési Egyetemen edzői oklevelet szerzett. – Nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés, mely további munkára ösztönöz. Köszönöm az egyesületi és az iskolai kollégáimnak a támogatását, mely által ők is a díj részesei! – hangoztatta végezetül a közösségi sikert Bodonyi Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában