Labdarúgás

2022.01.21. 06:30

Edzőváltás a listavezetőnél

A megyei első osztályt vezető Karcag vezetősége a napokban szerződést bontott az őszi félév egyik sikerkovácsával, a 34 éves Ludánszki István edzővel, és a helyére Simon Antalt, az 56 éves, legutóbb Gyöngyösön dolgozó trénert nevezte ki. Hírportálunk megszólaltatta a volt edzőt, valamint a klub szakmai vezetőjét, Orosz Istvánt is.

Sebestyén János

Ludánszki Istvánnak (bal szélső) az őszi elsőség sem biztosította a tavaszi folytatást Archív fotó: Pesti József

Hírportálunk utánajárt a karcagi edzőváltásról szóló híreknek, s az érintett felek megerősítették az elválás tényét, és készségesen válaszoltak a felmerülő kérdéseinkre. Azt mindenesetre érdemes rögzíteni, hogy statisztikailag nem igazán volt indokolt az edzőcsere, mivel a karcagi együttes veretlenül, imponáló gólkülönbséggel (57–8), meccsenkénti négyes (rúgott) gólátlaggal, hatpontos előnnyel lett a megye I. őszi bajnoka, és kedvező helyzetből várhatta a február 19-i folytatást. A volt élvonalbeli játékos, Ludánszki István a történéseket így kommentálta. 

Nyilván váratlanul ért a dolog, ráadásul nagyon hirtelen is: kedden még edzést tartottam, szerdán délelőtt pedig közölték velem, hogy a továbbiakban nem velem képzelik el a jövőt, majd közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

– Hivatalos indoklásként az edzések számát, illetve minőségét kifogásolták a vezetők. Kissé furcsállom a döntést, de elfogadom, és csak a legjobbakat tudom kívánni a továbbiakban mind a klubnak, mind a játékosoknak! Az mindenesetre jólesett, hogy sokan megkerestek a csapatból, és kifejezték meglepődésüket, de hát ilyen (is) a futball. Az biztos, hogy fel kell még dolgoznom magamban a történteket – nyilatkozta diplomatikusan. 

A télen több klub által megkörnyékezett edző elárulta, nagyon sajnálja, hogy nem tudja befejezni a nyáron elkezdett munkát, s reméli, az együttes kitart a nyárig, és megnyeri a bajnokságot. Elmondása szerint az egyesület ugyan felajánlott egy utánpótlásedzői posztot számára, de nem kívánt élni a lehetőséggel. A komoly terveket szövögető klub szakmai igazgatója, Orosz István is megosztotta gondolatait a cserével kapcsolatban. 

– Mindenképpen bajnokságot akarunk nyerni, és az NB III.-ba jutni. A vezetőség úgy gondolta, az eredmények ellenére is több van a csapatban, így a jövőt és a további fejlődést tartották szemük előtt a döntéshozók. Simon Antal kinevezésével egy komoly tapasztalattal bíró, szakmai berkekben is elismert vezetőedzőt sikerült szerződtetni, akinek a munkáját jómagam és Nagy Zoltán játékosunk fogja segíteni mint pályaedző. A keretet egyben akarjuk tartani, nyilván lesz távozó, de pár új igazolás is napirenden van – zárta mondandóját a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában