Labdarúgás

2022.01.20. 07:00

Gyulán szerepel a megyeválogatott

S. J.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Hétvégén lépnek pályára megyénk legjobbjai az amatőr válogatottak dél-alföldi regionális selejtezőjén. Az ötcsapatos, kétnapos gyulai tornán négy meccset (körmérkőzéses rendszerben) játszanak majd futballistáink Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Pest megye kiválóságaival. 

A régió győztese a veszprémi országos döntőbe kvalifikálja majd magát, ahol négy együttes küzd meg egymással, melynek tétje hazánk képviselete Spanyolországban, az európai finálén. Fontos tudnivaló még, hogy a válogatottakba csak olyan megyei bajnokságban futballozó játékos kaphat meghívást, akik nem szerepeltek a megyei első osztálynál magasabb szinten, illetve nem rendelkeztek soha profi szerződéssel. Hírportálunk Orosz Istvánt, a csapat trénerét kérdezte a keret kialakításával kapcsolatban. 

– Próbáltunk egy ütőképes gárdát összeállítani, de sajnos a sérülések és a Covid miatt még az utolsó pillanatban is változtak az előzetes terveink, így csak a héten sikerült a végleges csapatot kijelölni. Felkészülés gyanánt kedden egy 2x30 perces edzőmérkőzést játszottunk Karcagon a hazaiak ellen, amin 3–0-s vereséget szenvedtünk, de az eredmény nyilván csak másodlagos volt, inkább az ismerkedésen, az összecsiszolódáson volt a hangsúly – mondta. 

A selejtezőre nevezett 22 fős (20 mezőnyjátékos, két kapus) keretet végül a Karcag, a Tiszaföldvár, a Martfű, a Tószeg és a Jászfényszaru legjobbjai alkotják majd. Céljaikról a rutinos edző így nyilatkozott. 

– Már pénteken a helyszínen leszünk, mivel másnap délelőtt a békésiek ellen kezdünk, majd délután a Pest megyeiekkel csapunk össze, vasárnap pedig Bács és Csongrád következik. Szerintem jó társaság jött össze, próbálunk majd taktikusan és fegyelmezetten játszani, valamint az ellenfeleink dolgát is megnehezíteni. Az országos döntő kiharcolása a célunk, ezért igyekszünk győzelme(ke)t szerezni – zárta mondandóját a karcagi szakember. 

A várható keret

Kapusok: Nagyistván Ádám (Tószeg), Kovács Tamás (Jászfényszaru)

Mezőnyjátékosok: Bal­lók Bence, Domonkos Attila, Kelemen Lajos, Kovács Richárd Martin, Nagy Norbert, Szabó Viktor, Szentannai Zoltán, Tóth Gergő, Varga Dániel (mind Karcag), Balla Zalán, Sipos Márk (mindkettő Tiszaföldvár), Kóródi Dávid, Sin­del Roland, Vadas Gergő (mind Martfű), Aranyos Patrik, Gazdag Gyula, Pongrácz Martin (mind Tószeg), Drá­vucz Milán, Kovács Bence, Pencz­ner László (mind Jászfényszaru). Edző: Orosz István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában