Labdarúgás

2022.01.05. 07:00

Új év, új remények csapatainknál

Rövid téli pihenő után újra edzésbe álltak a másod-, és harmadosztályú csapataink. Az évkezdettel kialakult a gárdák felkészülési meccseinek menetrendje is.

Sebestyén János

A tavalyi év utolsó bajnokiját követően egy hete újra pályára állt a MÁV FC Archív fotó: Löffler Péter

Egy hete dolgozik a MÁV FC

Az NB II. kiesőhelyén telelő Szolnoki MÁV FC csapata, mint tudjuk, új vezetőedzővel folytatja a bajnokságban. A szolnoki labdarúgáshoz ezer szállal kötődő Romanek János úgy látta jónak, ha a január 3-ai kezdést előre hozza, így a Tisza-partiak már december 27-én elkezdték a tréningeket az új idényre, napi egy edzéssel, mert, mint mondta így lesznek jó állapotban a rajtra. 

A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a háromnapos pihenő után hétfőn kora délután újra munkába álltak a játékosok, a heti programban hét gyakorlás és egy felkészülési meccs – Hajdúszoboszlóra látogat a gárda – szerepel. Jövő héten a monotóniát megtörve szerdától szombatig Gyirmóton készül az alakulat, és már az is biztos, hogy a rajtig hátralévő négy hétben összesen öt mérkőzésen lép pályára az együttes, a már említett Hajdúszoboszló csapatán kívül a Vasas, a Győr, a Tiszafüred és a szlovák másodosztályú KFC Komárno lesz az ellenfele a Romanek-legénységnek.

Új edzők Miklóson

Az NB III. Keleti csoportjának újonca, a télen edzőt váltó Törökszentmiklós kedden a Gergely Mátyás és Vasas Károly alkotta edzőpárossal kezdte meg a téli alapozást. A két helyi kötődésű szakember nagy elánnal vetette bele magát a munkába, melyet igencsak megnehezít a szokatlanul rövid téli felkészülési időtartam. 

A sereghajtó új vezetőedzője Gergely Mátyás hírportálunknak elárulta, 18-20 fős keretben gondolkodnak, az átigazolásokról pedig még folynak a tárgyalások. Próbálják erősíteni az állományt, de távozók is egészen biztosan lesznek. Megemlítette, hogy három saját nevelésű U19-es játékos is csatlakozott a felnőttekhez, szeretnék erősíteni ezáltal is a helyi kötődést. Elmondása szerint a csapat tengelyét kéne erősíteniük, a középső középpályára ráférne a frissítés, illetve egy jó befejezőember is segítségére lenne a gárdának.

Mindenesetre sok próbázó várható, és már az is kirajzolódott, hogy hat edzőmeccset fognak játszani. Sorrendben,  január 15-én Hajdúszoboszlóra látogatnak, 19-én az Örményesi műfüvön a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadják, 22-én a Pilishez utaznak, 26-án Cegléddel csapnak össze idegenben, 29-én Körösladányban lesz jelenésük, majd a rajt előtt egy héttel, február 5-én a Kecskeméti LC-nél vendégszerepelnek zárásként.

Tiszafüredi keretépítés

Január 6-án kezd majd a Dorcsák Zoltán vezette Tiszafüred. A tréner az őszi szezon végeztével elmondta mind minőségében, mind létszámában meg kell erősíteni a keretet. A szakosztály első embere, Ábrahám Tamás így nyilatkozott a felkészülés előtt: 

Az ünnepek alatt is kapcsolatban voltunk kiszemeltjeinkkel, akik közül néhányan már az alapozás első napjától velünk edzenek, és a kapus poszt kivételével valamennyi csapatrészbe szeretnénk új játékost szerződtetni. Ami viszont biztos, az őszi szezon végét sérülés miatt kihagyó és hosszabb felépülés elé néző Harsányi Zoltán közös megegyezéssel távozik tőlünk

– zárta gondolatát. 

A gárda az edzőmeccseit nagyrészt hazai környezetben játssza, január 15-én a kabai gárdát , 19-én a Szolnoki MÁV-ot, 22-én a Jászberényt, 26-án az Egert, 29-én az ESMTK-t, február 2-án pedig a Rákosmentét fogadja. Az utolsó fellépésük február 5-én Debrecenben, a DEAC ellen lesz a rajt előtt.

Változások a Berénynél

Mint korábban írtuk, sokadik megújulását éli a Német Gyula dirigálta Jászberény. A szünetben négy meghatározó futballista távozott a jászságiaktól, és a klub átigazolási politikája is inkább a megyei kötődésű labdarúgók felépítésére fog koncentrálódni.

A február közepi bajnoki rajt előtt összesen hétszer lép pályára a kék-fehér alakulat, melyből ötöt otthon játszanak, két találkozóra pedig idegenben kerül sor. Január 15-én a Monort, 19-én a Ceglédet fogadják, 22-én Tiszafüredre látogatnak, 26-án hazai pályán mérkőznek meg a Hatvan gárdájával, 29-én Tiszaújvárosra utaznak, majd február 2-án újra otthon, ezúttal a Nagykátával csapnak össze. Utolsó felkészülési meccsükön, február 5-én a Vác látogat a berényiek otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában