Labdarúgás - NB III.

2022.01.11. 07:00

Új futballisták a láthatáron

Szépen lassan kezdenek alakulni, kik érkeznek harmadosztályú labdarúgócsapatainkhoz a téli átigazolási időszakban. Szállingóznak a nevek, főként a Jászberénynél és a Tiszafürednél.

Varga Balázs

Menczeles Iván (balra) már újra a JFC játékosa, de Német Gyula edző további érkezőkre számít

Forrás: Pesti József

Egyelőre a Törökszentmiklósnál nem lehet neveket hallani, de az biztos, hogy a klub szeretné megerősíteni a keretet, amire nagy szükség is lesz, hiszen messze vannak a bennmaradó helyek. A három csoport legjobb 17. csapata megőrzi tagságát az NB III.-ban, így legalább ezt a helyet el kell csípni. Keleten ez jelenleg a Tállyát jelenti, amely nyolc pont előnnyel bír a TFC-vel szemben. Nem ledolgozhatatlan hátrány, ám kell egy erős mag, amelyre lehet építkezni – talán az első edzőmérkőzésen már okosabbak leszünk, melyet szombaton játszanak Hajdúszoboszlón.

Jászberényben viszont újabb név röppent fel: az együttessel készül a 22 éves Balla Zoltán, aki ugyan a Heves megyei első osztályban, Heréden játszott az elmúlt ősszel, de 14 bajnokin szerzett 11 góljával így is felhívta magára a figyelmet.

– Kimondottan jó benyomást tett szakmai stábunkra Zoli – felelte a klub honlapjának érdeklődésére a 43. születésnapját múlt vasárnap ünneplő szakosztály-igazgató, Besenyi Gábor. 

Remélhetőleg sikerül egyezségre jutnunk klubjával, és a tavaszi idényben majd csapatunkat erősíti.

Mellette a Nagykáta kapusával, Papp Norberttel tárgyalnak, aki a már biztos visszatérő, Menczeles Iván mellett lenne a JFC másik hálóőre. Azonban mivel négy fontos játékos távozott Berényből – Asztalos Dávid, Kop­per­mann Robin, Po­lák Gergő és Bonica Sebas­ti­an –, így más posztokon is erősítésre lesz szükség, főleg úgy, hogy Aranyos Mózes is eligazolhat. A 26 éves belső védő január 15-ig kapott időt átgondolni, megy vagy marad. Aznap játssza egyébként első felkészülési meccsét a jászsági gárda, amikor a Monort fogadja. Pozitívum a kék-fehéreknél, hogy ha nem is erősödik a keret, aggodalomra nincs okuk, mivel a hetedik helyen állnak a tabellán, azaz a bennmaradás szempontjából biztonságban érezhetik magukat.

Már a Tiszafüred is javában edz, az előző heti ráhangolás után immár a kemény munkáé a főszerep. Mindeközben a kék-sárgák megerősítették azt a hírt, amit a tiszaföldvári egylet beszámolójára hivatkozva már mi is megírtunk, miszerint Ábel Péter visszatér a TVSE-hez. A januárban a 38. életévét betöltő támadó annak idején még az NB I.-ben is bemutatkozott a Tatabánya színeiben, de meghatározó tagja volt a Fradi előtt másodosztályú bajnoki címet szerzett Kecskemétnek is. Füreden 2018 nyarától játszott két esztendőn át, ezt követően szerződött a TiSE-hez, bár ősszel már alig jutott szóhoz, mindössze háromszor lépett pályára a félszezonban.

Eddig egyébként a 24 éves középpályással, Bódis Istvánnal bővült a tiszafüredi keret, míg a távozói oldalon a sérült Harsányi Zoltán található, akivel közös megegyezéssel bontottak szerződést. Mivel a Tisza-parti klub a kapusposzt kivételével valamennyi csapatrészbe szeretne új játékost igazolni, így a szombati, első edzőmeccsen, a Kaba ellen számos próbázó várható.

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában