Röplabda/Galériával

2022.01.22. 07:26

Vereséggel kezdték az évet röplabdacsapataink

A női NB I. alapszakaszának első idei mérkőzésén a Jászberény hazai pályán szenvedett háromszettes vereséget a bajnokaspiráns TFSE-től, míg a szolnoki férficsapat döntő játszmában maradt alul a Miskolc vendégeként.

Sebestyén János

A berényi mester, Deme Gábor instrukciói nem váltak be a bajnokaspiráns TFSE ellen

Forrás: Pesti József

Az alapszakasz nyolcadik összecsapása biztatóan indult a Jászberény számára, hiszen  6–5-re még vezetett a nála jóval esélyesebb fővárosi csapat ellen, amely ritmust váltott és végül biztosan nyerte az első szettet, majd a következő két játszmában – erőt demonstráló játékkal – érvényesítette a papírformát és felőrölte a Deme Gábor irányított fiatal jászsági együttest.

Vereségével a Jbrk maradt a tabella utolsó helyén.

Jászberény VT–TFSE 0:3 (–19, –15, –14)

Jászberény, Belvárosi Játékcsarnok, 70 néző. Vezette: Nagy Zs., Bibók F

A Gulyás Ferenc irányította Szolnok ellenfele a tabellán előtte álló, (két ponttal) negyedik helyezett Miskolc volt. A szolnoki együttes kissé megilletődötten kezdett, melyet kihasznált a hazai csapat és előnybe is került. A folytatás szoros labdameneteket hozott, de a végjátékot a Tisza-partiak bírták jobban és egalizáltak. A harmadik szettben újra a vendégcsapat örülhetett, de a következő játszma végén újabb fordulatként a borsodiak egyenlíteni tudtak (2–2). Sőt, a kritikus pillanatokban jobban teljesítő házigazda a döntő játszmát is megnyerte, és 3–2-s győzelmet aratott lelkes publikuma előtt.

A szolnoki gárda szoros vereségével ugyan egy pontot szerzett, de maradt az ötödik helyen.

MEAFC Miskolc–Szolnoki RK 3:2 (20, –26, –25, 25, 15)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 100 néző. Vezette: Takács Á., Adler L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában