Teremfoci

2022.02.17. 07:00

A berényi Tehetség SE leánycsapata nívós viadalon zárt az élen

Jászberényben rendezték meg a napokban a Tehetségek Kupája elnevezésű leány utánpótlás teremlabdarúgó-tornát. Az első alkalommal életre hívott U12-es viadal nívós mezőnyéből végül a berényi Tehetség Sportegyesület (TSE) kerekedett ki győztesen.

Sebestyén János

A tornagyőztes Tehetség SE, köztük a különdíjas Vincze Zorka (álló sor, jobbról a második)

Forrás: Beküldött fotó

A jászberényi Bercsényi Sportcsarnokban rendezett utánpótlás tornán jó nevű akadémiák, tehetségközpontok és utánpótlásnevelő műhelyek 12 éves lányai mérték össze tudásukat. 

A nívós mezőnyt a Csörghe Tamás vezette házigazda, Tehetség Sportegyesület mellett az Astra Hungary FC, a DVTK Akadémia, a Szolnoki MÁV UFC, a Gödöllői SK és az Eger SE csapatai alkották – amelyek nagy hagyományokkal rendelkező leány utánpótlás fellegvárak –, s vívtak egymással színvonalas, végletekig izgalmas mérkőzéseket. 

A Tehetségek Kupáját körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, az az mindenki játszott mindenkivel, Urbán Sándor játékvezető kiváló dirigálása mellett.

A hazai csapat tagjai között többen ugyan az U14-es országos háromnegyed pályás bajnokságban pallérozódnak, de még nekik is ismeretlen terep, s egyúttal nagy kihívás volt az ilyen szintű tornán való részvétel. Edzőjük, Csörghe Tamás a torna előtt nem is helyezett nyomást fiatal együttesére, mint elmondta: 

– Komolyabb elvárások nélkül vágtunk neki a tornának, a célunk a tisztes helytállás volt. Azonban ahogy lányaink sorra nyerték meg a mérkőzéseket, úgy jött meg az étvágyuk. Ugyan tisztában vagyunk 12 éves tehetségeink képességeivel, mégis csak titkon bíztunk abban, hogy leányzóink felállhatnak majd a dobogó valamelyik fokára – fogalmazott a utánpótlás szakember.

Az óvatos hozzáállás mindenesetre kifizetődő volt, hiszen a három, Farmos SE-től kölcsönvett Csík Norina, Tóth Maja és Tóth Panna alkotta trióval kiegészülő jászberényiek hibátlan mérleggel (!) – öt győzelem és 11–1-es gólarány – hódították el a győztesnek járó serleget a nagynevű ellenfeleiktől.

A gólkirályi címért Nagy Fanni és Vincze Zorka, a TSE játékosai mellett Szabó Jázmin (DVTK) és Vasas Gitta (Szolnoki MÁV UFC) álltak harcban, akiknek egyaránt 4–4 gól szerepelt a nevük mellett. A cím eldöntésére büntetésrúgásokra került sor, melyben Nagy Fanni és Vasas Gitta a második körben hibázott, így a harmadik fordulóra Vincze Zorka és Szabó Jázmin maradt, akik közül a DVTK labdarúgója tudott higgadtabb maradni, ezzel bezsebelve az elismerést. 

A legjobb kapusnak az Astra HFC hálóőrét választották, a cselkirály a Szolnoki MÁV UFC, míg a legjobb mezőnyjátékos az Eger SE soraiból kerültek ki. A legjobb hazai játékos díjat remek teljesítményének köszönhetően Vincze Zorka érdemelte ki.

Eredmények: 

TSE–DVTK 3–1

Hazai gólszerzők: Marsi Nati, Vincze Zorka, Nagy Fanni

TSE–Astra HFC 2–0

Hazai gólszerzők: Nagy Fanni, Vincze Zorka

TSE–Gödöllői SK 3–0

Hazai gólszerzők: Nagy Fanni 2, Borhi-Bodócs Boglárka

TSE–Szolnoki MÁV UFC 1–0

Hazai gólszerző: Vincze Zorka

TSE–Eger SE 2–0

Hazai gólszerzők: Vincze Zorka, Tóth Maja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában