Röplabda

2022.02.25. 22:16

Döntő játszmában nyert a Szolnok

A Szolnoki RK péntek este hazai pályán fogadta a Rákosmentét az NB I. alapszakaszának aktuális fordulójában. A Gulyás Ferenc vezette Tisza-partiak végül döntő szettben múlták felül a közvetlenül mögöttük (a 6. pozícióban) helyet foglaló ellenfelüket.

Sebestyén János

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Jól kezdte a nyitószettet a vendégcsapat, s bátran játszva – némi meglepetésre – meg is nyerte azt, de a folytatásban a szolnoki gárda korrigált, és nagyot küzdve kiegyenlített.

A harmadik felvonás hihetetlenül szoros, kiélezett játékot hozott, melynek végjátékban a jobban koncentráló fővárosiak diadalmaskodtak, ugyanakkor a negyedik szettre összeszedte magát a házigazda és a hajrát ezúttal ő bírva jobban újra egálra (2-2) módosította a mérkőzés állását.

Az egyenlítés ugyan egy pontot már biztosan hozott a szolnoki alakulat "konyhájára", de az ötödik, – 15 pontig tartó – döntő szettet is magabiztosan nyerték, s ezzel behúzták a mérkőzést és az érte járó plusz egy pontot is.

Győzelmével a szolnoki gárda maradt az ötödik helyen.

Szolnoki RK–Rákosmente 3:2 (–18, 22, –23, 25, 12)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 60 néző. Vezette: Varga A., Bibók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában