Vízilabda

2022.02.02. 07:00

Egerben vendégszerepel a Dózsa

Immáron a 18. forduló mérkőzéseit rendezik meg az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban. A címvédő Szolnoki Dózsa csapata szerdán 20.30 órától az Eger vendége lesz a Bitskey Aladár uszodában.

Varga Csaba

Zsivko Gocics edző (balra) és tanítványai készülnek a folytatásra Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport

Fotó: Laszlo Balogh

Kezdjük egy kis történelemmel, nem kell nagyon visszatekinteni a múltba, ha fel akarjuk idézni a Szolnok–Eger párharcokat. Az elmúlt évtizedben a felek négyszer találkoztak a bajnoki döntőben, 2013-ban és 14-ben az egriek, míg 2016-ban és 17-ben a szolnokiak nyerték az aranyérmet. A Magyar Kupában is döntőzött egymással a két gárda, hat éve az Eger, míg rá egy évre a Dózsa diadalmaskodott a páros csatában. Utoljára 2019-ben a bronzcsatában mérték össze erejüket bajnoki helyosztón, ami a Tisza-partiak sikerével ért véget.

A hevesi főváros együttese az elmúlt évadban a nyolcadik helyen zárt, most is ugyanabban a pozícióban tanyáznak. A tabellára tekintve egy helyet tudnak előrelépni, ellenben ha nem figyelnek, könnyen visszacsúszhatnak a tizedik pozícióba. Az elmúlt naptári évet négy egymást követő győzelemmel zárták, az ideit viszont négy vereséggel nyitották. Nyilván nem a Fradi és a Vasas elleni vereséget fájlalják, hanem azt, hogy kikaptak az UVSE-től és a Debrecentől is.

A héten két meccs is vár ránk, szerdán Egerben játszunk, szombaton pedig fogadjuk az UVSE csapatát

– mondta hírportálunknak Zsivko Gocics, a Dózsa edzője.

Természetesen előbb a Eger elleni találkozóra fókuszálunk. Kristijan Milakovic nem tud játszani, de társai közül mindenki a fedélzeten. Jobb csapat az Eger, mint ahogy áll a tabellán. Brusztos, kemény összecsapásra számítunk, ezúttal is oda kell tennünk magunkat a győzelemért.

A forduló műsora

Szerda: UVSE–Miskolc, 12.30, Debrecen–OSC Újbuda, 19.15, Bp. Honvéd–PVSK, Vasas–Szentes, BVSC–Kaposvár, FTC–Szeged, 20.00, Eger–Szolnoki Dózsa, 20.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában