Labdarúgás

2022.02.06. 16:32

Hiába az előny, ismét kikapott a Szolnoki MÁV

Újfent egy közvetlen riválissal találkozott a Szolnoki MÁV, amely az NB II. 22. fordulójában Soroksáron lépett pályára. A kék-fehérek hiába vezettek a vasárnapi mérkőzésen, végül 3–2-re kikaptak idegenben.

Varga Balázs

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A tavaszi rajton a Budaörs ellen elszenvedett 1–0-s vereséget követően a főváros XXIII. kerületében igyekezett javítani a MÁV. Azonban a hazaiak kezdtek veszélyesebben, Redzic Damir kétszer is lőtt, harmadjára pedig már be is talált: a lesgyanús körülmények között kiugró 18 éves támadó ziccerben eltolta a labdát Hegedűs Lajos mellett, majd higgadtan a kapuba lőtt (1–0). Hamar jöhetett volna az egyenlítés, de Busa Bence hat méterről mellé fejelt, viszont pár perccel később Tömösvári Bálint 16 méterről gyönyörűen tekert a bal alsó sarokba (1–1).

Lendületben maradt a Szolnok, s a 40. percben a 40 méteres indítást remekül vette át Busa, majd a kilépő Varga Ádám mellett kilőtte a jobb alsót (1–2). Végre tehát sikerült megszerezni a vezetést, összességében több mint négy hónap után, és az előny majdnem kétgólosra nőtt a szünet előtt, de Lakatos Csaba nem használta ki a helyzetét.

A folytatás nem alakult a legjobban. Egyrészt a jól játszó, első szolnoki gólját megszerző Busa megsérült, így le kellett cserélni – Tóth László állt be a helyére –, másrészről kiegyenlített a Soroksár. A frissen beállt Csernik Kornél első labdaérintéséből szerzett gólt egy kapu előtti kavarodást követően (2–2). Sajnos ezután is a sárga-feketék kezdeményeztek, és három lövésig is eljutottak, bár egyszer Lakatos István kísérleténél is védenie kellett a hazaiak kapusának. A 83. perchez érve pedig már a budapesti együttesnél volt az előny: a második soroksári gólt szerző Csernik duplázott, miután 13 méterről a jobb alsóba lőtt (3–2).

Nagyjából tíz percre maradt a MÁV-nak, hogy pontot szerezzen. Nem sok lehetőségig jutott el a Szolnok a hajrában, egyedül Sipos Zoltán szabadrúgása zúgott el a léc fölött, de az egyenlítés elmaradt, így ismét kikaptak a kék-fehérek. A Tisza-parti nyeretlenségi sorozat így már 13 mérkőzésre rúg, így jövő vasárnap (14 óra) hazai pályán, az Ajka ellen mindenképp eredménykényszerben lép pályára a csapat.

SOROKSÁR SC–SZOLNOKI MÁV FC 3–2 (1–2)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Ország Péter)

SOROKSÁR: Varga Á. – Ternován, Valencsik, Csontos D. (Gyömbér, a szünetben), Pászka – Haris A., Hudák (Szerető, 64.) – Redzic (Ladányi, 91.), Lőrinczy, Korozmán (Csernik, 64.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

SZOLNOK: Hegedűs L. – Szekszárdi, Szabó A., Papp Sz., Tóth B., Lakatos Cs. – Tisza K., Hleba (Földi M., 71.), Tömösvári (Lakatos I., 63.) – Sipos Z., Busa (Tóth L., 55.) Vezetőedző: Romanek János

Gólszerzők: Redzic (20.), Csernik 2 (65., 83.), ill. Tömösvári (29.), Busa (40.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában