Kosárlabda

2022.02.21. 18:42

Lecserélte irányítóját a Szolnoki Olajbányász

A férfi NB I.-ben szereplő Szolnoki Olajbányász elköszönt Gelvis Solanótól, akinek helyére új játékost jelentett be.

Varga Balázs

A nyáron érkezett Gelvis Solanótól megvált a Szolnoki Olajbányász Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Gelvis Solano nagy erőssége volt az Olajnak a szezonban, a dominikai irányító átlagban 12,5 pontot szerzett, míg a labdaszerzéseket tekintve (átlag: 2,08) a legjobb volt a teljes bajnoki mezőnyben, de a gólpasszátlaga (4,77) is a kilencedik helyre volt elég. Ennek ellenére a szolnoki klub kezdeményezte a 27 éves kosaras szerződésének felbontását, aki így távozik a piros-feketéktől.

A helyére Brandon Young személyében egyes és kettes poszton is bevethető amerikai játékost igazolt a szezon hátralévő részére az Olajbányász. A 193 centiméter magas kosárlabdázó ebben az idényben eddig a lengyel Trefl Sopotban játszott, ahol – a szolnoki klub közleménye szerint – a hazai pontvadászatban és a FIBA Európa-kupában is a gárda egyik kulcsembere volt.

Egyébként a 30 esztendős, rutinos játékos hét éve játszik Európában, s ezalatt megfordult a svéd, a bolgár, az ukrán és a görög élvonalban is.

Youngnak még át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ezt követően – várhatóan kedden – csatlakozik a Tisza-parti csapat edzéseihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában