Labdarúgás

2022.02.26. 06:30

Újabb fontos mérkőzés vár a Szolnoki MÁV-ra

Újabb fontos mérkőzés vár a Szolnoki MÁV-ra, amely vasárnap 14 órától a szintén a kiesés ellen küzdő Csákvárt látja vendégül.

Varga Balázs

Fotó: MW archív

Hatpontos meccsre készül a MÁV, hiszen a csákvári csapat négy ponttal szerzett többet, mint a kék-fehérek, azaz egy hazai győzelem esetén karnyújtásnyira lehet zárkózni. Ez már nem az első „kiesési rangadó” a Szolnok számára, hiszen idén a Budaörs (0–1), a Soroksár (2–3) és az Ajka (1–0) elleni találkozók is olyanok voltak, hogy az ellenfél a hátsó régióból került ki. Egyedül a Diósgyőr lóg ki a sorból, de a Miskolcon elszenvedett 3–2-es vereség végképp olyan, ami miatt nem kell szégyenkeznie a Tisza-parti együttesnek. A fenti eredménysort elnézve persze a cél az, hogy az Ajka elleni mérkőzés ismétlődjön meg.

Hasonló összecsapásra számítok, mint amikor az Ajkát fogadtuk – mondta hírportálunknak Romanek János, a Szolnoki MÁV vezetőedzője. 

– Kiélezett mérkőzésre készülünk, a Csákvár is az életéért küzd. Nagyon fontos, hogy ne kövessünk el olyan védelmi hibákat, mint a Diósgyőrben vagy akár korábban Soroksáron. Több koncentrációra lesz szükség, de ha az megvan, akkor biztos vagyok benne, hogy lesz esélyünk a győzelemre. A mi helyzetünk igazán csak a három pont ér sokat, ezért dolgozunk, hogy be is gyűjtsük.

Ősszel emlékezetes meccset játszott egymással a két csapat Csákváron: a hazaiak 13 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, de a vendégek egyenlítettek a második félidőben, sőt, közel álltak a győzelemhez is. Amint Romanek mester is említett, és erre az idegenbeli találkozóra is igaz volt, hogy a hátul a koncentráció nem volt tökéletes.

Sajnos az ilyen hibák pontokba kerülnek, így bár örömteli, hogy a támadójátéka feljavult a csapatnak, ezekre a játékosoknak jobban oda kell figyelniük, s természetesen nem csak a védőknek.

A Csákvár önbizalommal telve érkezhet a Tiszaligeti Stadionba, ugyanis az előző héten 2–1-re verte a dobogóért küzdő Kecskemétet. Ezenkívül egy győzelmet és két vereséget számlálnak ebben az esztendőben a kék-sárgák.

 

Mindenesetre pontot, pontokat kell szereznie a MÁV-nak, mivel a riválisok is szorgalmasan gyűjtögetik az egységeket. Jelenleg lőtávolon belül van a bennmaradást jelentő 17. hely, ám jobb lenne most már huzamosabb ideig a vonal fölött maradni. Bár a lényeg az, hogy az idény végén mely együttesek maradnak ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában