Kosárlabda

2022.03.02. 13:07

Újabb fontos meccset nyert a Jászberény

A kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 18. fordulójából elmaradt meccset pótolt a Jászberény a vendég Veszprémmel szemben.

Varga Csaba

Fotó: Pesti József

Az óriási csatában, a fergeteges hajrát kivágó Jászberény legénység vesztett helyzetből fordítva nyolc ponttal verte vetélytársát. Győzelmével tartja második helyét a tabellán a berényi alakulat, amely pénteken 17.30-kor a Nagykőröst fogadja.

Köszönöm a fiúknak, akik ma pályára léptek és a közönségnek ezt a győzelmet – mondta Földi Sándor, a JKSE edzője. 

– Nyolcan maradtunk egy ilyen nehéz mérkőzés előtt. Kovács Vili nagyon tehetséges, ügyes fiú, de egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem tudtam többször pihentetni sem Rakicsot, sem Velkeyt. Úgy érzem, hogy két sérült játékosunk cserbenhagyta a csapatot. Nem vagyok orvos, de legalább megpróbálhatták volna a játékot. Azok viszont, akik pályára léptek, valamennyien dicséretet érdemelnek, mert egy nagyon jó Veszprémet sikerült legyőznünk. Elismerésem ellenfelünknek, mert nagyon nagy küzdelemre késztettek bennünket, s remekül játszottak. 

Remélem, hogy pénteken már többen leszünk, mert a nagykőrösiek minden teher nélkül játszhatnak ellenünk, s egy jó kis csapatról van szó.


Jászberényi KSE–Veszprémi KK 93–85 (25–22, 22–26, 19–23, 27–16)

Jászberény, Belvárosi Játékcsarnok, 400 néző. V: Farkas G., Szilágyi B., Bagi B.  
Jászberény: RAKICS 22/9, Nagy S. 4/3, VELKEY 31/18, MELEG 20/9, Olasz 8.  Csere:, Homoki 6, Várbíró 2. Kovács V. Edző: Földi Sándor.
Veszprém: SZABÓ P. 20/6, Birkás 7/6. HORVÁTH Á. 15/6, Szeifert, GLOGOVAC 22/6, Csere: Füzi, Dancsecs 14/12, Glatz 7/3. Edző: Zseljko Lukajics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában