Labdarúgás

2022.03.12. 06:30

Vasárnap meg kell kezdeni a tavaszi hadjáratot

Nagyon nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást a MÁV-nak, amely ezúttal Kecskeméten szerepel.

Varga Balázs

Romanek János, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője szeretné, ha végre elindulnának felfelé a tabellán Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Egy hét alatt harmadik meccsére készül a Szolnoki MÁV, amely ezúttal Kecskeméten lép pályára vasárnap 17 órától az NB II. 28. fordulójában. 

A bajnokság utolsó harmadában járunk, s egyre égetőbb kérdés az, hogy mikor fog kikecmeregni a gödörből a MÁV. A szerdai, Siófok elleni 1–0-s hazai vereség is azt mutatja, hogy a csapat még nem tudott ebből kimászni. 

Sajnos a saját hibáink okozták a vesztünket a Siófok ellen, ha bent akarunk maradni, akkor ezt nem engedhetjük meg magunknak – utalt vissza a szerdai mérkőzésre Ro­ma­nek János vezetőedző. 

– Kecskeméten még nehezebb dolgunk lesz, de most már mindegy, melyik csapattal játszunk, pontot, pontokat kell szereznünk, még idegenben is. Továbbra is hiszünk benne, hogy megőrizhetjük NB II.-es tagságunkat, de ezért még többet kell tennünk, mint eddig. Vendégként zsinórban hatszor kapott ki a szolnoki csapat, szóval a KTE otthonában aligha neki áll a zászló. Idegenben legutóbb a III. Kerületnél sikerült pontot szerezni, november 7-én gól nélküli döntetlent játszottak. Ősszel 2–2-re végeztek a Tisza-partiak a lilákkal, a pontszerzéshez hasonló jó játék szükséges. Sajnos Tóth László kisárgult, míg Tömösvári Bálint sérült, így a nem túl bő keretnek kell bravúrt bemutatni. 

Párosítások Vasárnap: Szentlőrinc–Tiszakécske, Budaörs–Dorog, 14.00, Kecskemét–Szolnoki MÁV, Ajka–III. Kerület, Diósgyőr–Békéscsaba, Csákvár–Nyíregyháza, Siófok–Pécs, Soroksár– Szeged, 17.00, Vasas–Győr (tv: M4 Sport), 19.30. 

Hétfő: Haladás–Budafok (tv: M4 Sport), 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában