Labdarúgás - NB II.

2022.04.30. 06:50

A „mumus” ellen lép pályára a MÁV FC

Ezúttal nem kiesési rangadó vár a Szolnoki MÁV-ra, mivel vasárnap a negyedik Szeged vendége lesz. A harmadosztályban a Tiszafüred a DEAC-ot fogadja, míg a Törökszentmiklós Sényőn, a Jászberény a DVSC II. otthonában lép pályára. Ez utóbbi mérkőzés 14 órakor kezdődik, a többi csapatunk találkozója 17 órakor.

Varga Balázs

Archív fotó: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

Nem a kötelező kategória 

 Ha a tabellát vesszük alapul, akkor abszolút nem a Szolnoki MÁV a meccs esélyese, hiszen a 18. helyen áll, míg a Szeged a negyedik. Azonban ha az aktuális formát nézzük, már egészen más a helyzet, mivel a kék-fehérek megnyerték a legutóbbi három mérkőzésüket, míg a hazaiak az előző három találkozójukat elveszítették. Ráadásul a kék-feketék múlt héten jókora pofonba szaladtak bele, miután 4–0-ra kikaptak Kecskeméten. 

Bár a MÁV esetében mostanában mindig arról esett szó, hogy nyerni kell – egyrészt a bennmaradás szempontjából, másrészt az ellenfelek helyezéséből adódóan –, a zsinórban aratott három siker ellenére ez az összecsapás messze nem a kötelező győzelem kategória. Sőt, a döntetlen is jó eredménynek számítana, már csak annak fényében is, hogy a szolnoki együttesnek az elmúlt években rendre nem sikerült két vállra fektetni a másik Tisza-parti együttest. 

Legutóbb 2012. szeptember 29-én tudták legyőzni a mieink ellenfelüket – idegenben 1–0-ra. Azonban most felszabadultan lehet játszania a vendégként pályára lépő MÁV-futballistáknak, hiszen bár a bennmaradás még nincs meg, a teher nem az ő vállukat nyomja, hanem a csapat „mumusát”, amelynek három vereség után javítania kell. 

További párosítások  

Péntek: Békéscsaba–Győr 

Vasárnap: Budafok–Nyíregyháza, III. Kerület–Pécs, Dorog–Kecskemét, Tiszakécske–Siófok, Szentlőrinc–Csákvár, Budaörs–Diósgyőr, Soroksár–Ajka, 17.00. 

Hétfő: Haladás–Vasas (tv: M4 Sport), 20.00. 

Van hová előrelépni  

Semmi sem akar sikerülni tavasszal a Jászberénynek, amely legutóbb a megyei rangadót vesztette el 2–0-ra a Tiszafüreddel szemben. Összességében pedig 12 mérkőzés óta nyeretlenek a kék-fehérek. A 12. helyen álló kis-Loki viszont nem verhetetlen, megmutatta ezt bő két hete a Törökszentmiklós is, amely 4–2-re legyőzte. Igaz, azóta két sikert arattak a debreceniek, de azért így is jó lenne a JFC-nek legalább egy pontot elhoznia. Mindezt két fontos játékosa nélkül kell megtennie, Sá­ros­sy Dániel súlyos bokasérülés, Tóth Olivér pedig sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára. 

Füreden most félig tele lehet a pohár, mert az egész szezont nézve felemás ugyan a szereplés, de szép sikereket is elér a csapat. Azonban a második helyezett DEAC ellen már a döntetlen is jó eredmény lenne, de nehezítő körülmény, hogy a hétgólos Szabó Viktor nem játszhat, viszont a rutinos védő, Mészáros Norbert pályára lépése is kérdés. Mindenesetre hazai pályán egy szoros meccset így is illene lehozni, akármennyire nem a hazaiak az esélyesek. 

A miklósiak a szintén a kieső zónában tanyázó Tállyát nem tudták legyőzni múlt héten (2–2), így nem sikerült elmozdulni az utolsó helyről, pedig csak szebb lenne úgy ránézni a tabellára, hogy nem a 20. hely éktelenkedik a csapat neve mellett. Sajnos a hatodik helyezett Sényő vendégeként kisebb győzelmi esélyekkel vághat neki a TFC az összecsapásnak, ám az őszi 0–1 során sem sokon múlott a pontszerzés, így hátha most összejön. 

További párosítások  

Vasárnap: Újpest II.–Putnok, 11.00, Békéscsaba II.–BKV Előre, 12.00, Füzesgyarmat–Tiszaújváros, Hajdúszoboszló–Eger, Kazincbarcika–Kisvárda II., Tállya–Hidasnémeti, SBTC–Diósgyőr II., 17.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában