Labdarúgás - NB III.

2022.04.01. 06:31

Harmadosztályú együtteseink véget vetnének rossz formájuknak

Vasárnap a 28. fordulójához érkezik az NB III. Keleti csoportjának pontvadászata. A Törökszentmiklós és a Jászberény 16 órától hazai pályán csatázik ellenfelével. Előbbi a Békéscsaba II.-t, utóbbi a Tiszaújvárost fogadja, míg a Tiszafüred 11 órától Diósgyőrben vendégszerepel.

Sebestyén János

A Törökszentmiklós támadójának, Pataki Zoltánnak (középen) kétséges a pályára lépése a Békéscsaba II. elleni találkozón, ami komoly fejtörést okozhat a szakmai stábnak Fotó: Pesti József

Reménykedő sereghajtó 

 

A Törökszentmiklós roppant peches tavaszi szezont tudhat eddig maga mögött. Egygólos vereségek, öngólok, véleményes büntetők, hosszabbításban elhullajtott fontos pontok jellemzik szereplésüket. Az utóbbi ráadásul zsinórban háromszor ismétlődött meg velük az elmúlt hetekben. A bennmaradást érő pozíció jelenleg 16 egységnyi távolságra van tőlük, de a hétvégén a Békéscsaba II. ellen javíthatnak (ősszel 1–0-ra az Előre nyert), amely utolsó három fellépésén csupán egy pontot szerzett. Hírportálunkkal a TFC trénere, Gergely Mátyás osztotta meg gondolatait. 

 

– Fiatal ellenfelünk gyors és dinamikus csapat, támadósora pedig nagyon hatékony. Ha teret hagyunk számukra, mivel nagyon gyorsak az átmeneteik, bajban lehetünk, ezért okos taktikára lesz szükség. Zártan és fegyelmezetten kell védekezni, és a kontráinkra építeni. Sérülések és betegségek miatt csökkentett létszámmal tudunk csak készülni, reménykedünk néhányuk felépülésében. Perlaki Szilárd és Telinger István eltiltott, így ők sem bevethetők – mondta. 

 

Masszív ellenfél ellen 

 

A Jászberény mellől is elpártolt a szerencse, hiszen a tavasszal még nem nyert meccset, s már 540 perce gólképtelen. Ugyanakkor az őszi szereplésüknek hála, a bennmaradásuk sem forog veszélyben. Az tény, nem a helyzetek kialakításával állnak hadilábon, hanem a kihasználásaikkal. Egy győzelem azonban átbillentheti Német Gyula tanítványait a sikertelenségen, ami vasárnap a stabil Tiszaújváros ellen közel sem garantált. Ősszel a borsodiak ugyan 2–1-re megverték őket, ugyanakkor Vi­telki Zoltánék múlt heti vereségükkel hárommeccses győzelmi sorozatuknak mondtak búcsút. A legutóbbi, Eger elleni egygólos JFC-vereség alkalmával Németh Norbert sérülést szenvedett, s két hétre kidőlt. 

 

Helycserére készülnek 

 

A múlt heti Salgótarján elleni 1–1-es remije után a Tiszafüred megszilárdította tízpontos előnyét a kiesőzónával szemben. Az őszről „átmentett” hullámzó teljesítmény azonban hátráltatja nyugodt szereplésüket, mely felé nagy lépést tehetnek egy esetleges DVTK II. elleni sikerrel. Sőt, ez esetben a két gárda helyet is cserél a tabellán. Őszi meccsük 4–4-es döntetlennel zárult. Érdekesség, hogy a borsodi alakulat kilencmeccses nyeretlenségi sorozatukat az előző fordulóban tudták megszakítani. A füredi védelem oszlopa, Fehér Zsolt továbbra sem bevethető. 

További párosítások:

 

Vasárnap: Hidasnémeti–Kazincbarcika, Putnok–Hajdúszoboszló, Eger–DEAC, BKV Előre–Kisvárda II., Sényő–Újpest II., DVSC II.–Salgótarján, Tállya–Füzesgyarmat, 16.00


Az NB III. Keleti csoport állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában