Galériával

2022.04.24. 20:05

Ismét sikerült: újabb kiesési rangadót nyert MÁV

Az NB II. 34. fordulójában a Szolnoki MÁV a sereghajtó III. Kerületet fogadta. A kiesési rangadón egy hazai gól született csupán, így a Tisza-partiak 1–0-ra nyertek.

Varga Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Jó irammal és helyzetekkel kezdődött a kiesési rangadó, amelynek első félidejében egyértelműen a Szolnoki MÁV irányított. A játékrész közepén a vezetést is megszerezték a hazaiak Busa Bence góljával (1–0), és ugyan a tempóra ezt követően sem lehetett panasz, a kapura nem voltak veszélyesek a csapatok. A Tisza-partiak előnyről várhatták a folytatást, míg a III. Kerületnél a volt szövetségi kapitánynak, Pintér Attilának ki kellett találnia, hogyan változtat együttese játékán.

Úgy tűnik, rájött, mert a szünet után nagyon rákapcsoltak az óbudaiak, de Birtalan Botond nem tudta kihasználni Hegedűs Lajos hibáját, majd a kapufa sem a vendégekkel volt. Bő húsz percen át tartotta nyomás alatt a MÁV-ot a fővárosi csapat, de gólt nem tudott szerezni, pedig a hazaiak beszorultak, és láthatóan többször is kapkodtak. A hajrára elfáradt a Kerület, s bár ez a szolnokiakról is elmondható volt, mégis egy kicsit jobban bírták erővel a végét, amikor már magabiztosan játszottak, majd pedig a hármas sípszó hallatán ők örülhettek.

Rendkívül fontos három pontot szerzett tehát a Szolnok – mely egymás után a harmadik győzelmet szerezte –, míg a III. Kerület iszonyatosan nehéz helyzetbe került zsinórban elszenvedett hatodik vereségével.

SZOLNOKI MÁV FC–III. KERÜLETI TVE 1–0 (1–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Nagy Norbert (Csatári Tibor, Márkus Péter)

SZOLNOK: Hegedűs L. – Tisza K., Szekszárdi, Tóth B., Gohér (Szabó A., 58.) – Kónya M. (Hleba, 76.), Földi M. – Kurdics, Sipos Z., Lakatos I. (Tömösvári, 54.) – Busa (Irmes, 76.). Vezetőedző: Romanek János

III. KERÜLET: Balázs J. – Opavszky, Egerszegi, Fejes, Kulcsár D. – Kleisz (Rajczi, 82.), Rabatin (Nyári P., 57.) – Remili (Horváth O., a szünetben), Schuszter (Daróczi, 64.), Barczi – Borvető (Birtalan B., a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Busa (27.)

Mesterszemmel

Romanek János: – Lehet, nem látszik, de belül nagyon boldog vagyok. A mérkőzés első felében remekül játszottunk, a második félidőben viszont voltak gondjaink, de csúsztunk-másztunk a sikerért. Szerintem hatalmas dolog, hogy egy olyan csapat, amelyiket már sokan leírtak, zsinórban három meccset nyer. A játékosoknak óriási szívük van, ezt ma is megmutatták.

Pintér Attila: – Hasonló mérkőzésre számítottam, de azt nem gondoltam, hogy üres kapura sem tudunk betalálni. Négyszer sikerült jól labdát szereznünk, de nem tudtuk egy ütemben végigvinni a kontrákat, hiába gyakoroltuk. A második félidőben rendszert váltottunk, és sokat tettünk a győzelemért, ám az a baj, hogy a futballt gólra játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában