Röplabda

2022.04.02. 13:16

Könnyed, háromszettes szolnoki siker

Az NB I. alsóházi rájátszásának (5-7. helyért) II. fordulójában a Szolnok a Nyíregyháza együttesét fogadta péntek este.

Sebestyén János

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az összecsapás végül sima háromszettes Tisza-parti győzelmet hozott, így zsinórban a második play-off meccsét is megnyerte a Gulyás-legénység.

Pedig a nyitószett hullámzó játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, azonban 17:17-es állásnál a házigazda koncentráltabb játékra váltott és végül magabiztosan húzta be a végjátékot. Az első játszma szemmel láthatóan sokat kivett a vendégekből, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a folytatásban mindössze hat pontot tudott csak szerezni, ellenben a lehengerlően játszó Szolnok szebbnél szebb pontokat ért el, s nyerte meg a játékrészt. A harmadik felvonás aztán csak 7:7-ig volt kiélezett, mert a szolnoki gárda újra ritmust váltott és biztos játékkal lezárta a szettet, s vele a mérkőzést is.

A Gulyás-legénység sikerével nagyon közel került az ötödik hely megszerzéséhez, mely érdekében legközelebb vasárnap, 16 órakor lépnek újra pályára, ezúttal Nyíregyházán.

 

Szolnoki RK–GLP Nyíregyháza 3:0 (18, 6, 14)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 40 néző. Vezette: Varga A., Ladányi B. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában