Frissítve/Labdarúgás - NB II.

2022.04.17. 18:56

Kulcsfontosságú három pontot gyűjtött Békéscsabán a MÁV FC

Idegenben aratott rendkívül fontos győzelmet a Szolnoki MÁV, amely az NB II. 33. fordulójában 2–1-re nyert Békéscsabán.

Varga Balázs

Fotó: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

A szeles idő nem könnyítette meg a játékosok dolgát, így egy darabig nem is alakultak ki helyzetek a mérkőzésen. Egy lecsúszott Tisza Kálmán-beadásnál azért segített a szél, ám a szolnoki gól mégsem ennek köszönhetően született. Földi Marcell indításával Busa Bence tört be a tizenhatoson belülre, majd megcsinált egy cselt, ami nem jött be, de visszapattant hozzá a labda, melyet utána 10 méterről bevágott a léc alá (0–1). Sajnos nem sokáig örülhetett a MÁV, három perccel később jött az egyenlítés: Máris Dominik csapott be három védőt, majd higgadtan a kapuba lőtt Hegedűs Lajos mellett (1–1). A félidő maradék részében nem sok minden történt, egy-egy szabadrúgással próbálkoztak a felek, de kaput nem találtak, így döntetlennel zárult az első 45 perc.

A szünet után, ha nem is nekirontott ellenfelének a szolnoki csapat, de támadólag lépett fel, és Sipos Zoltán 17 méterről el is találta a kapufát. Ekkor még nem járt szerencsével, de tíz perccel később már a hazai kapuban kötött ki a lövése: Tóth Bence kísérleténél még mentettek a védők, de a középpályás elé került a labda, aki berúgta a bal felső sarokba (1–2). A vezetés után akár le is zárhatta volna a meccset a vendégegyüttes, de Busa passza nem ért oda Siposnak, akinek később egy távoli lövését a kapus. Sajnos a második MÁV-gólt szerző játékos negyedórával a vége előtt megsérült, így le kellett cserélni, de a Tisza-partiak nélküle is kihúzták a hajrát, így rendkívül fontos győzelmet arattak.

Sikerének köszönhetően fellépett a 19. helyre a MÁV, s már csak négy pont a hátránya a már bennmaradást jelentő 17. helyen állóval szemben – amely jelenleg a Csákvár.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV FC 1–2 (1–1)

Békéscsaba, 930 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

BÉKÉSCSABA: Czinanó – Puskás G. (Ilyés T., 65.), Farkas M., Fazekas L., Hodonicki – Horváth P. (Mikló, 65.), Király P., Kitl (Szabó P., 60.), Pantovics (Tóth D., 82.) – Máris, Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

SZOLNOK: Hegedűs L. – Szekszárdi, Tisza K., Tóth B., Gohér – Kónya M., Földi M. – Kurdics, Sipos Z. (Tömösvári, 75.), Lakatos I. (Csörgő, 72.) – Busa (Tóth L., 93.). Vezetőedző: Romanek János

Gólszerzők: Máris (26.), ill. Busa (23.), Sipos Z. (61.)

Mesterszemmel:

Schindler Szabolcs: – Keveset tettünk a győzelemért, gyengén játszottunk, az ellenfél pedig fölénk kerekedett. Le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, az utolsó mérkőzésem volt Békéscsabán. Belekerültünk egy negatív spirálba, nehéz helyzetben vagyunk. Megpróbáltam mindent kihozni a csapatból.

Romanek János: – Az első félidőben a szél minket támogatott, rúgtunk egy szép gólt, igaz, kaptunk is egyet egy védelmi hibából. A második játékrészben a csabaiakat segítette a szél, de mi futballoztunk, és egy jól sikerült szögletvariációból megszereztük a második gólt. Megérdemelt győzelmet arattunk.

További eredmények: 

Budafok–Győr 2–0, Budaörs–Soroksár 0–1, Dorog–Vasas 0–3, III. Kerület–Kecskemét 1–2, Nyíregyháza–Pécs 1–1, Szeged–Siófok 2–3, Szentlőrinc–Ajka 0–1, Tiszakécske–Csákvár 0–2, Haladás–DVTK hétfő, 20.00 (tv: M4 Sport)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában